Przepis na gotowany filet z ryby przepis

142 Zapisać
Filet z ryby panierowany

Filet z ryby panierowany

Na nic mi tysiąc rozmaitych przepisów na przyrządzenie ryby, skoro gustuję w najwyżej trzech lub czterech
3 Zapisać
Filet z łososia gotowany na parze z jajkiem w koszulce

Filet z łososia gotowany na parze z jajkiem w koszulce

Na sałatę położyć ugotowanego łososia oczyszczonego z ziół i jeszcze raz użyć sos do polania ryby. Na talerz wyłożyć mieszankę sałat i skropić wcześniej przygotowanym sosem
26 Zapisać
Ryba gotowana na parze z sosem cytrynowym

Ryba gotowana na parze z sosem cytrynowym

Dziś proponuję rybę gotowaną na parze, delikatnie przyprawioną z sosem cytrynowo-pietruszkowym w towarzystwie gotowanych warzyw
12 Zapisać
Czas gotowania na parze poszczególnych produktów

Czas gotowania na parze poszczególnych produktów

Owoce morza i ryby czas gotowania w parowarze. Mięso na parze czas gotowania (parowania). (aby brzydko się nie porozrywało należy je nakłuć przed gotowaniem na parze)
10 Zapisać
Zapiekane ryby pod kołderką z ryżu i beszamelu

Zapiekane ryby pod kołderką z ryżu i beszamelu

Na nie kładę ugotowany wcześniej ryż, polewam sosem wymieszanym z pieczarkami i startym serem. Nas dnie naczynia żaroodpornego układam warstwami filety z ryby, posypane cuminem
9 Zapisać
Pstrąg łososiowy gotowany na parze

Pstrąg łososiowy gotowany na parze

w garnku do gotowania na parze zagotowujemy wodę i układamy na wkładce z dziurkami kawałki ryby. -) Dlatego przygotowałam dla Was przepis na rybę, taką jaką ja lubię najbardziej, bo jest delikatna, lekka, soczysta i nie wymaga zbyt wiele czasu
8 Zapisać
Sola gotowana na parze

Sola gotowana na parze

- filet z soli. Ryby przygotowuję na wiele sposobów, najczęściej zapiekam w piekarniku lub gotuję na parze
6 Zapisać
Smażony filet z pangi

Smażony filet z pangi

Następnie rozgrzewamy olej na patelni, panierujemy ryby w mące i smażymy z obu stron na złoty kolor. Właśnie z tego powodu dzisiaj na obiad przyrządziłam rybę – świeży filet z pangi, obowiązkowo w towarzystwie rozmarynu
6 Zapisać
Ryby w zalewie octowej.

Ryby w zalewie octowej.

Ryby w zalewie. mąka pszenna. Ryby panierować w mące, jajku i bułce tartej. Ryby w zalewie. Wodę zagotować w dużym garnku, wrzucić do niej pokrojoną cebulę, dodać ocet, sól i zioła
4 Zapisać
Filet z miruny nowozelandzkiej w sosie chrzanowym

Filet z miruny nowozelandzkiej w sosie chrzanowym

Połączenie smażonej ryby z sosem chrzanowym okazało się "strzałem w dziesiątkę". filetów z miruny nowozelandzkiej
3 Zapisać
Filet z dorsza w migdałach z sosem pomarańczowym

Filet z dorsza w migdałach z sosem pomarańczowym

przygotowanym sosem. smażonej ryby zachęcam do skorzystania z poniższego przepisu. Filet z dorsza w migdałach z sosem
3 Zapisać
Filet z dorsza w sosie paprykowym

Filet z dorsza w sosie paprykowym

Danie jest bardzo dobre i ciekawe, prezentuje odmienny od typowego sposób przygotowania ryby. Filet z dorsza w sosie paprykowo-pomidorowym
3 Zapisać
Filet z soli na puree z groszku.

Filet z soli na puree z groszku.

Zamiast ryby możecie użyć również kurczaka - z puree z groszku wszystko smakuje pysznie. FILET Z SOLI NA PUREE Z GROSZKU
3 Zapisać
Filet z morszczuka w kukurydzy z grillowaną  polentą

Filet z morszczuka w kukurydzy z grillowaną polentą

-Filety rybne  skropić sokiem z cytryny,  posypać  przyprawami, a następnie  panierować w jajku i kaszce kukurydzianej
3 Zapisać
Halibut gotowany na parze w sosie śmietanowym

Halibut gotowany na parze w sosie śmietanowym

Nadmiar soli morskiej ściągamy z ryby i układamy ją na wcześniej przygotowanej pietruszce i koprze. Przepis ogólnie fajny, mało pracochłonny, a przygotowanie dania zajmuje mało czasu, więc jest on idealny dla ludzi zapracowanych
2 Zapisać
Filet z dorsza z bobem i pieczarkami w sosie limonkowym

Filet z dorsza z bobem i pieczarkami w sosie limonkowym

Dzisiaj mamy dla Was pyszny przepis z najnowszej książki Lidla - Rybypyszne - więcej o książce tu - KLIK
2 Zapisać
Filet z dorsza z bobem i pieczarkami w sosie limonkowym

Filet z dorsza z bobem i pieczarkami w sosie limonkowym

Opisując książkę „Ryby są super” wiedziałam od razu, który przepis chcę wypróbować. Bób i pieczarki to taki uniwersalny dodatek, który można podać nie tylko do ryby ale również do mięs i jako przystawka
2 Zapisać
Filet z soli w glazurze pomarańczowej

Filet z soli w glazurze pomarańczowej

Ważne aby nie przesuszyć ryby. Chciałam zaproponować jeszcze jedną wersję filetów. rybnych z dodatkiem pomarańczy