Przepis na gotowanie buraków czerwonych

Krem z czerwonych buraków

Krem z czerwonych buraków

listonic_name = "Krem z czerwonych buraków (z coolinarnie. 400 gram buraków. listonic_content = "400 gram buraków250 gram ziemniaków1 duża czerwona cebula1 litr bulionu 3 łyżki masłapieprz, sól do smakubazylia suszona0,5 średniej cytrynyczosnek w proszkugroszek ptysiowyśmietana lub jogurt".   400 gram buraków. 400 gram buraków
0 0
Chłodnik z pieczonych buraków

Chłodnik z pieczonych buraków

500 g pieczonych czerwonych buraków. 500 g pieczonych czerwonych buraków. Chyba najbardziej znany jest chłodnik z botwinki ale do przygotowania pysznego chłodnika również nadają się stare czerwone buraki
4 0
Surówka z czerwonych buraczków do obiadu

Surówka z czerwonych buraczków do obiadu

Przygotowanie. Czas gotowania zależy od wielkości buraków i średnio wynosi. 5 buraków średniej wielkości. - lub piekarniku (przed pieczeniem każdy buraczek zawijamy w folię aluminiową) - pieczemy w zależności od wielkości buraków od 60 do 90 minut w temperaturze 180-190 stopni. W Arabii Saudyjskiej zamiast soku z cytryny czy kwasku cytrynowego dodawałam amchur - sproszkowane zielone mango, które nadawało surówce z buraków ciekawy kwaśno-słodkawy smak 5 buraków średniej wielkości
3 0