Przepis na golabki bez pieczenia

9 Zapisać
Gotujemy szybki wywar drobiowy w szybkowarze

Gotujemy szybki wywar drobiowy w szybkowarze

, kapusta, podstawy, gołąbki, golabki. skrzydełka i nóżki drobiowe umieść w szybkowarze i zalej zimną wodązagotuj wodę bez zamykania garnkakiedy zaczną zbierać się szumowiny, zbierz je łyżką lub drobnym siteczkiemgdy na powierzchnię wody przestaną wypływać zanieczyszczenia i stanie się ona czysta, dodaj sól dodaj do wywaru wszystkie warzywa i przyprawyzamknij szczelnie garnek i gotuj zgodnie z przepisempo ugotowaniu przecedź wywar przez drobne sitko i w razie potrzeby dopraw solą i czarnym pieprzemzbierz nadmiar tłuszczu z powierzchni wywaru łyżką lub ręcznikiem papierowym (w tym celu weź podwójny ręcznik papierowy i połóż go na powierzchni wywaru - jak zrobi się wilgotny, wyjmij
Więcej przepisów na %s strony