Przepis na golabki bez pieczenia

NAJLEPSZE GOLABKI W BIALEJ KAPUSCIE

NAJLEPSZE GOLABKI W BIALEJ KAPUSCIE

Najlepsze GOŁĄBKI Z BIAŁEJ KAPUSTY z farszem mięsno-ryżowym jakie królują na moim stole. Obok popularnych do dziś gołąbków przygotowywanych z białej lub włoskiej kapusty, niegdyś przygotowywano je z kapusty kwaszonej w główkach - takie właśnie pamiętam ze swojego domu rodzinnego
12 0
Golabki pod beszamelem

Golabki pod beszamelem

Moja wloska rodzina nie lubi kapusty,wiec golabki robie raczej rzadko,ale dzisiaj sa pod ich ukochanym beszamelem ,wiec na kapuste przymykaja oko
7 0
TRADYCYJNE GOLABKI Z PILZNA

TRADYCYJNE GOLABKI Z PILZNA

TRADYCYJNE GOŁĄBKI Z PILZNA. Potrawy z kapusty należą do najbardziej popularnych na Podkarpaciu, w tym także gołąbki, których jest wiele rodzajów
4 0
Golabki pierogowe

Golabki pierogowe

Składniki. spora główka kapusty. około 1 kg ugotowanych. ziemniaków. 2 spore cebule. 1/2 szkl. bulionu drobiowego,
0 0
Bitki wołowe w sosie pieprzowo - cebulowym

Bitki wołowe w sosie pieprzowo - cebulowym

gołąbki, boczek, , wołowina, wieprzowina, marchewka, majeranek, ryż, kapusta, wywar driobiowy, wywar, pomidory, kuchnia polska, mięso, golabki, 2015, ryz. gołąbki, boczek, , wołowina, wieprzowina, marchewka, majeranek, ryż, kapusta, wywar driobiowy, wywar, pomidory, kuchnia polska, mięso, golabki, 2015, ryz. gołąbki, boczek, , wołowina, wieprzowina, marchewka, majeranek, ryż, kapusta, wywar driobiowy, wywar, pomidory, kuchnia polska, mięso, golabki, 2015, ryz. gołąbki, boczek, , wołowina, wieprzowina, marchewka, majeranek, ryż, kapusta, wywar driobiowy, wywar, pomidory, kuchnia polska, mięso, golabki, 2015, ryz. gołąbki, boczek, , wołowina, wieprzowina, marchewka, majeranek, ryż, kapusta, wywar driobiowy, wywar, pomidory, kuchnia polska, mięso, golabki, 2015, ryz. gołąbki, boczek, , wołowina, wieprzowina, marchewka, majeranek, ryż, kapusta, wywar driobiowy, wywar, pomidory, kuchnia polska, mięso, golabki, 2015, ryz. podsmażone plastry przełóż do szybkowarupozostały na patelni tłuszcz rozcieńcz z odrobiną ciepłej wody i przelej do szybkowaru - zrób to tylko jeden raz, gdy na patelni jest świeży aromat cebuli, masła i mięsaopłucz patelnię, na suchą włóż ponownie kawałek masła, rozgrzej i podsmażaj następną partię mięsapodsmażaj na maśle kolejne partie i przekładaj mięso do szybkowaru - za każdym razem, gdy masło się spali, umyj patelnię przed smażeniem kolejnej partiina podsmażone plastry mięsa ułożone w szybkowarze, wyłóż podsmażoną cebulkędolej do szybkowaru 500 ml świeżo zagotowanej wody lub nieco więcej (woda ma zakryć plastry mięsa)zamknij szczelnie garnek i gotuj zgodnie ze wskazówkami w ramce powyżejjeśli po ugotowaniu Twoje bitki nie są wystarczająco kruche pogotuj je dodatkowo 2 - 3 minpo ugotowaniu wyjmij z garnka bitki, powstałego wywaru nie wylewajrozetrzyj w miseczce łyżkę śmietany z łyżką mąki, do mieszanki dodaj troszkę wywaru z gotowania bitekmieszankę dokładnie połącz, aby nie było grudekdodaj powstałą mieszankę do wywarucałość pogotuj chwilę na małym palniku bez zamykania garnkapowstały sos dopraw do smakudo gotowego sosu dodaj bitki i chwilkę podgrzewaj bez zamykania garnkaserwuj z gotowanymi ziemniakami lub purée ziemniaczanym oraz z ulubioną surówką np
16 0
Gotujemy szybki wywar drobiowy w szybkowarze

Gotujemy szybki wywar drobiowy w szybkowarze

, kapusta, podstawy, gołąbki, golabki. skrzydełka i nóżki drobiowe umieść w szybkowarze i zalej zimną wodązagotuj wodę bez zamykania garnkakiedy zaczną zbierać się szumowiny, zbierz je łyżką lub drobnym siteczkiemgdy na powierzchnię wody przestaną wypływać zanieczyszczenia i stanie się ona czysta, dodaj sól dodaj do wywaru wszystkie warzywa i przyprawyzamknij szczelnie garnek i gotuj zgodnie z przepisempo ugotowaniu przecedź wywar przez drobne sitko i w razie potrzeby dopraw solą i czarnym pieprzemzbierz nadmiar tłuszczu z powierzchni wywaru łyżką lub ręcznikiem papierowym (w tym celu weź podwójny ręcznik papierowy i połóż go na powierzchni wywaru - jak zrobi się wilgotny, wyjmij
10 0