Przepis na gołąbki w słoiku

Gołąbki z czerwonej kapusty z tofu i pieczoną papryką

Gołąbki z czerwonej kapusty z tofu i pieczoną papryką

1/2 szklanki kaszy jaglanej1/2 szklanki kaszy jęczmiennej1/2 szklanki kaszy gryczanej1/2 szklanki ryżu2 duże cebule1 kostka wędzonego tofu1/2 słoika pieczonej papryki2-3 łyżki mielonego siemienia lnianego1/2 łyżeczki kolendry1/2 łyżeczki imbiru1/2 łyżeczki majeranku1/2 łyżeczki kuminu1/2 łyżeczki kurkumysólolej do smażenia1 duża czerwona kapusta 1/2 szklanki kaszy jaglanej. 1 kostka wędzonego tofu. 1 duża czerwona
0 0
Grzybowe gołąbki

Grzybowe gołąbki

Gotowe, gorące gołąbki przekładamy do słoików, zalewamy sosem bez śmietany i zakręcamy. Obiady zrobione w nadmiarze warto przełożyć do słoików, tak aby móc cieszyć się podgrzaną potrawą choćby w pracy lub wtedy, jeśli nie mamy czasu i ochoty na gotowanie w ciężkim dla nas dniu
0 0