Przepis na gołąbki w słoiku

Wegetariańskie gołąbki zapiekane

Wegetariańskie gołąbki zapiekane

Skroić nadmierną ilość głównej żyły na liściu (gołąbki będą się lepiej zwijać). Zakupiłam ostatnio komosę ryżową i przyszła mi myśl, by ją zastosować do przygotowania gołąbków z młodej kapusty
Oszukane gołąbki z kapustą pekińską - zapiekanka

Oszukane gołąbki z kapustą pekińską - zapiekanka

Na wstępie przypomnę link do bloga slodkoscihandmade. Osoby, którym spodobały się cieszące oko wyroby CookieGirl mają szansę otrzymać jej cudeńka, ponieważ wczoraj na blogu został ogłoszony konkurs, w którym można otrzymać upominek od CookieGirl - po szczegóły odsyłam na bloga
Gołąbki bez zawijania

Gołąbki bez zawijania

Przepyszne gołąbki z kapusty włoskiej i kaszy jęczmiennej W aksamitnym sosie pomidorowym. Sposób przygotowania
Gołąbki z kapusty włoskiej inaczej

Gołąbki z kapusty włoskiej inaczej

Od razu przyszedł mi do głowy pomysł na gołąbki, ale nieco inne. Składniki na gołąbki inaczej. Nie bez kozery powiem, drugi raz w życiu zrobiłam zakupy spożywcze on-line
Gołąbki w liściach winogron

Gołąbki w liściach winogron

Gołąbki te można podawać z tradycyjnym sosem pomidorowym, ale smakują fantastycznie z sosem tzatziki lub sosem czosnkowym
Gołąbki w kapuście pekińskiej

Gołąbki w kapuście pekińskiej

Na liściach kapusty pekińskiej nakładać farsz, zwijać gołąbki. PRZYGOTOWANIE. Układać gołąbki na brytfannie wysmarowanej tłuszczem, zalać sosem do grilla, przykryć folią aluminiową, wstawić do nagrzanego piekarnika
Gołąbki greckie dolmades

Gołąbki greckie dolmades

Gołąbki zachwyciły nas smakiem. Nigdy wcześniej ich nie jadłam dlatego obserwowałam dokładnie cały proces ich przygotowania, bo bardzo chciałam kiedyś zrobić je sama
Gołąbki z mięsem, ryżem i serem korycińskim

Gołąbki z mięsem, ryżem i serem korycińskim

Przygotowałam tym razem gołąbki z mięsem, ryżem i serem korycińskim. Najczęściej przygotowuje je w weekend i robię wtedy większą ich ilość, jemy przez dwa lub trzy dni, a czasami zamrażam na później
Gołąbki z czerwonej kapusty z tofu i pieczoną papryką

Gołąbki z czerwonej kapusty z tofu i pieczoną papryką

1/2 szklanki kaszy jaglanej1/2 szklanki kaszy jęczmiennej1/2 szklanki kaszy gryczanej1/2 szklanki ryżu2 duże cebule1 kostka wędzonego tofu1/2 słoika pieczonej papryki2-3 łyżki mielonego siemienia lnianego1/2 łyżeczki kolendry1/2 łyżeczki imbiru1/2 łyżeczki majeranku1/2 łyżeczki kuminu1/2 łyżeczki kurkumysólolej do smażenia1 duża czerwona kapusta 1/2 szklanki kaszy jaglanej. 1 kostka wędzonego tofu. 1 duża czerwona
Gołąbki z kaszy jęczmiennej i soczewicy

Gołąbki z kaszy jęczmiennej i soczewicy

Gołąbki są jednym z pomysłów na takie dni. Nieczęsto robię klasyczne, kapuściane gołąbki. Częściej te letnie - zawijane w liście botwiny czy winogron, bo tak prościej i szybciej
Grzybowe gołąbki

Grzybowe gołąbki

Gotowe, gorące gołąbki przekładamy do słoików, zalewamy sosem bez śmietany i zakręcamy. Obiady zrobione w nadmiarze warto przełożyć do słoików, tak aby móc cieszyć się podgrzaną potrawą choćby w pracy lub wtedy, jeśli nie mamy czasu i ochoty na gotowanie w ciężkim dla nas dniu
Gołąbki zawijane w liście bietoli

Gołąbki zawijane w liście bietoli

DrukujPoziom trudności Bietola – włoska odmiana buraka liściowego zwanego boćwiną. Nasiona bietoli kupiłam podczas zeszłorocznych wakacji spędzonych na północy Włoch