Przepis na gołąbki w słoikach

Gołąbki greckie dolmades

Gołąbki greckie dolmades

Gołąbki zachwyciły nas smakiem. Nigdy wcześniej ich nie jadłam dlatego obserwowałam dokładnie cały proces ich przygotowania, bo bardzo chciałam kiedyś zrobić je sama
Gołąbki bez zawijania

Gołąbki bez zawijania

Przepyszne gołąbki z kapusty włoskiej i kaszy jęczmiennej W aksamitnym sosie pomidorowym. Sposób przygotowania
Gołąbki w kapuście pekińskiej

Gołąbki w kapuście pekińskiej

Na liściach kapusty pekińskiej nakładać farsz, zwijać gołąbki. PRZYGOTOWANIE. Układać gołąbki na brytfannie wysmarowanej tłuszczem, zalać sosem do grilla, przykryć folią aluminiową, wstawić do nagrzanego piekarnika
Gołąbki w liściach winogron

Gołąbki w liściach winogron

Gołąbki te można podawać z tradycyjnym sosem pomidorowym, ale smakują fantastycznie z sosem tzatziki lub sosem czosnkowym
Wegetariańskie gołąbki zapiekane

Wegetariańskie gołąbki zapiekane

Skroić nadmierną ilość głównej żyły na liściu (gołąbki będą się lepiej zwijać). Zakupiłam ostatnio komosę ryżową i przyszła mi myśl, by ją zastosować do przygotowania gołąbków z młodej kapusty
Oszukane gołąbki z kapustą pekińską - zapiekanka

Oszukane gołąbki z kapustą pekińską - zapiekanka

Na wstępie przypomnę link do bloga slodkoscihandmade. Osoby, którym spodobały się cieszące oko wyroby CookieGirl mają szansę otrzymać jej cudeńka, ponieważ wczoraj na blogu został ogłoszony konkurs, w którym można otrzymać upominek od CookieGirl - po szczegóły odsyłam na bloga
Gołąbki z kapusty włoskiej inaczej

Gołąbki z kapusty włoskiej inaczej

Od razu przyszedł mi do głowy pomysł na gołąbki, ale nieco inne. Składniki na gołąbki inaczej. Nie bez kozery powiem, drugi raz w życiu zrobiłam zakupy spożywcze on-line
Gołąbki z kaszą

Gołąbki z kaszą

Gotowe gołąbki należy ciasno wyłożyć w brytfannie (można w razie potrzeby kłaść również jeden na drugi)
Gołąbki w kiszonej kapuście

Gołąbki w kiszonej kapuście

Gołąbki podałam z sosem zrobionym z greckiego jogurtu, wymieszanego z harissą i pasta paprykową. O istnieniu tych gołąbków przypomniał nam Robert Makłowicz w jednym ze swoich programów
Gołąbki zawijane w liście bietoli

Gołąbki zawijane w liście bietoli

DrukujPoziom trudności Bietola – włoska odmiana buraka liściowego zwanego boćwiną. Nasiona bietoli kupiłam podczas zeszłorocznych wakacji spędzonych na północy Włoch
Grzybowe gołąbki

Grzybowe gołąbki

Gotowe, gorące gołąbki przekładamy do słoików, zalewamy sosem bez śmietany i zakręcamy. Obiady zrobione w nadmiarze warto przełożyć do słoików, tak aby móc cieszyć się podgrzaną potrawą choćby w pracy lub wtedy, jeśli nie mamy czasu i ochoty na gotowanie w ciężkim dla nas dniu