Przepis na gicz wołowa

Osso bucco - gicz cielęca

Osso bucco - gicz cielęca

Gicz cielęcą duszoną z warzywami i winem oprószoną gremolatą, czyli połączeniem natki pietruszki, startej skórki cytrynowej, i posiekanego czosnku, co daje daniu niezwykle świeży, rześki posmak
Sztuka mięsa w sosie musztardowym

Sztuka mięsa w sosie musztardowym

Świetnie nadaje się tu właśnie gicz wołowa ,z delikatnym,rozpływąjacym się w ustach mięsem,z ogromną ilością smakowitego i zdrowego kolagenu
Biała kiełbasa II

Biała kiełbasa II

1kg karkówki wieprzowej, - Ø 82,4 kg boczku, - Ø 51,6 kg łopatki wieprzowej, - Ø 830 dkg giczy wołowej, Ø 8100g soli,ok 4 łyżki suszonego majeranku. 830 dkg giczy wołowej, Ø
Ossobuco z dynią i kurkami

Ossobuco z dynią i kurkami

Najbardziej znaną wersją tego dania z giczy cielęcej jest ossobuco alla Milanese, czyli plastrów giczy obsmażonych na maśle, a następnie duszonych w białym winie, pomidorach, cebuli i czosnku, na koniec aromatyzowanych startą skórką cytrynową lub pomarańczową i udekorowanych siekanym jajkiem i natką pietruszki tuż przed podaniem
boef Bourguignon / wołowina po burgundzku

boef Bourguignon / wołowina po burgundzku

1,5 kg chudej wołowiny (łopatki, rozbratla lub giczy) pokrojonej w kostkę o boku ok. 1,5 kg chudej wołowiny (łopatki, rozbratla lub giczy) pokrojonej w kostkę o boku ok
WOŁOWINA

WOŁOWINA

6) goleń (gicz, kolanko, łydki). WOŁOWINA(Wpis powstał w oparciu o program "Wiem co jem", stronę i )Największymi jej producentami są Chiny, Brazylia i USA
OSSOBUCO

OSSOBUCO

Smażymy gicze ok. żaroodpornego wkładamy usmażone gicze i całą zawartość. 4 plastry giczy wołowej (oryginalnie gicz cielęca). Smacznego życzą 4 plastry giczy wołowej (oryginalnie gicz cielęca)
Moja Master klasa z Szefem...

Moja Master klasa z Szefem...

Gicz cielęcą, doprawioną jedynie solą i pieprzem obsmaża się na maśle, następnie dusi w pomidorach z dodatkiem czosnku i cebuli
Gremolata. Ziołowa przyprawa

Gremolata. Ziołowa przyprawa

Gremolata to charakterystyczny dodatek do włoskiego dania ossobuco (kość z dziurą), to gicz cielęca lub wołowa duszona w winie i pomidorach
mięso i Mikołaje czyli idzie zima

mięso i Mikołaje czyli idzie zima

Warto porozmawiać z masarzem i zamówić gicz z młodego wołu lub jałówki. Pocięcie giczy na plastry to nie lada wyczyn i lepiej to pozostawić masarzowi
Gicz wołowa z warzywami.

Gicz wołowa z warzywami.

0,7 kg gicz wołowa. Beef. shank with vegetables. Składniki. 0,7 kg gicz wołowa. 2 gałązki rozmaryn. 3 szt. ziele. angielskie
Gicz wołowa duszona w warzywach

Gicz wołowa duszona w warzywach

800g giczy wołowej. Ach jakież to pyszne było. Aromatyczne, mięciutkie i soczyste mięso. Do tego uduszone warzywa i gotowane szparagi- obiad idealny