Przepis na gicz wołowa co to jest

44 Zapisać
Wolnopieczona gicz wołowa z glazurowaną cebulką

Wolnopieczona gicz wołowa z glazurowaną cebulką

Gdy danie jest gotowe trzeba spróbować sosu i ewentualnie doprawić go solą. Jak pisałem wczoraj oto przepis na wolnopieczoną gicz z glazurowaną cebulką
3 Zapisać
Osso buco in bianco czyli duszona gicz wołowa lub cielęca na biało

Osso buco in bianco czyli duszona gicz wołowa lub cielęca na biało

Osso bucco to dosłownie "kość z dziurą", w której jest szpik. Osso buco in bianco to przepis zaczerpnięty z niezwykle apetycznej książki "Dwaj łakomi Włosi" autorstwa Antonio Carluccio i Gennaro Contaldo
5 Zapisać
Pyszny rosół na giczy wołowej-Rindfleischsuppe

Pyszny rosół na giczy wołowej-Rindfleischsuppe

Rosół wzbogacony dodatkami ziemniaków,makaronu lub ryżu i ugotowanym miesęm jest bardzo pożywny. W kuchni włoskiej pieczona gicz ,czyli ossobuco to prawdziwy rarytas dla smakoszy
0 Zapisać
Osso bucco - gicz cielęca

Osso bucco - gicz cielęca

Powód jest bardzo prosty, po włożeniu przygotowanej potrawy do piekarnika, nastawiam czas pieczenia i bez strachu mogę o nim zapomnieć aż do momentu "pikania" oznaczającego koniec czasu pieczenia
7 Zapisać
Biała kiełbasa II

Biała kiełbasa II

Przepis nieco inny od tego z którego korzystałam do tej pory. Wywar z parzenia kiełbasy to znakomita podstawa do żuru i białego barszczu
3 Zapisać
Wołowina duszona po włosku jak osso bucco, podana z gnocchi i cytrynową gremolatą

Wołowina duszona po włosku jak osso bucco, podana z gnocchi i cytrynową gremolatą

A że ta wołowina w dzisiejszym przepisie jest przygotowana dokładnie tak samo jak gicz cielęca, to i gremolata pasuje wyśmienicie
3 Zapisać
boef Bourguignon / wołowina po burgundzku

boef Bourguignon / wołowina po burgundzku

Ale co tam czas poświęcony na jego przygotowanie, jeśli potem możemy poczuć się jak w kulinarnym raju
2 Zapisać
WOŁOWINA

WOŁOWINA

hamburgerem coś, co sklejone jest z mięsa wieprzowego i całej serii konserwantów, ulepszaczy i innych E, a tatarem mięso doprawione glukozą i syropem glukozowym
1 Zapisać
Ossobuco z dynią i kurkami

Ossobuco z dynią i kurkami

*dobrze jeśli uda Wam się kupić już pociętą gicz, jeśli nie to najlepiej poproście o to rzeźnika, bez specjalnych narzędzi będzie Wam ciężko rozprawić się z giczą w domu, ostatecznie można użyć giczy wołowej
0 Zapisać
OSSOBUCO

OSSOBUCO

żaroodpornego wkładamy usmażone gicze i całą zawartość. Smażymy gicze ok. Zagotowujemy. Ale nie kość jest tu najważniejsza, tylko mięso, które jest soczyste, kleiste, pyszne
0 Zapisać
Ossobuco – przegląd najciekawszych przepisów

Ossobuco – przegląd najciekawszych przepisów

Coraz częściej na polskich stołach gości gicz cielęca lub wołowa, przyrządzana zgodnie z recepturami kucharzy mediolańskich
0 Zapisać
Moja Master klasa z Szefem...

Moja Master klasa z Szefem...

Gicz cielęcą, doprawioną jedynie solą i pieprzem obsmaża się na maśle, następnie dusi w pomidorach z dodatkiem czosnku i cebuli
7 Zapisać
Gicz wołowa duszona w warzywach

Gicz wołowa duszona w warzywach

) A dumna jestem też bardzo z faktu, że zioła dodane do gotowania są własnoręcznie przeze mnie uprawiane na balkonie
1 Zapisać
Gicz cielęca z ragout z pieczarek

Gicz cielęca z ragout z pieczarek

Jest to kuchnia bardzo bogata w składniki, operująca wieloma przyprawami a najbardziej charakterystyczne dla niej jest wszechstronne zasosowanie alkoholu w potrawach, co ostatecznie daje fundametalny smak potrawie
148 Zapisać
Zupa gulaszowa Magdy Gessler

Zupa gulaszowa Magdy Gessler

- gicz cielęca. Oczywiście karkówka wołowa. To jest nasze lekarstwo na gulasz. Tajemnica jej zupy to karkówka
13 Zapisać
WOŁOWINA

WOŁOWINA

hamburgerem coś, co sklejone jest z mięsa wieprzowego i całej serii konserwantów, ulepszaczy i innych E, a tatarem mięso doprawione glukozą i syropem glukozowym
4 Zapisać
Bo Pani Zosia z mięsnego wie nalepiej…..

Bo Pani Zosia z mięsnego wie nalepiej…..

gicz wołowa bez kości ok. Pani Zosia zaserwowała mi dziś gicz wołową i zakazała cokolwiek wycinać. Gicz to mięso obfitujące w paskudne scięgna
2 Zapisać
Gulasz z wolnowaru ze szpeclami

Gulasz z wolnowaru ze szpeclami

Jedynie cebulkę zeszkliliśmy wcześniej na patelni, bo obawialiśmy się nieco o "jadowitość" dania. Tym razem chcieliśmy spróbować czegoś jeszcze prostszego, co pozwoli bardziej wydobyć smak mięsa