Przepis na ges przepisy

2 Zapisać
Gęsie udka Sous Vide

Gęsie udka Sous Vide

Mięso z gęsi jest wspaniałe, pod warunkiem, że zostanie właściwie przygotowane. Zdarza się, nawet w dobrych restauracjach, że dostaniemy wysuszony kawałek, którego w żaden sposób nie da się przełknąć
1 Zapisać
Gęś nadziewana boczkiem

Gęś nadziewana boczkiem

Wędzony boczek i obgotowaną uprzednio wątróbkę przepuścić przez maszynkę do mięsa. Dodać zrumienioną na maśle cebulę, namoczoną i odciśniętą bułkę, jaja, żółtka, posiekaną nać pietruszki, utarty czosnek, pieprz i posolić do smaku
0 Zapisać
Gęś po alzacku

Gęś po alzacku

Umytą gęś zalać zimną wodą, zostawić na kilka godzin, po czym natrzeć czosnkiem roztartym z solą i znowu odstawić na kilka godzin
Więcej przepisów na %s strony