Przepis na galaretka z karpia

Wigilijna galaretka z suszu.

Wigilijna galaretka z suszu.

I nie chodzi to u karpia z galarecie bo ten temat totalnie wyparłam i właściwie to nie wiem o czym teraz piszę nananana
Tymbaliki z karpia

Tymbaliki z karpia

Karpia ugotować z. groszek z marchewką. pieprz. włoszczyzną i obrać. Wywar połączyć z żelatyną. Groszek z marchewką blanszować
Łosoś faszerowany  w galarecie

Łosoś faszerowany w galarecie

na zimno, krojąc go na grube plastry i zalewając galaretką rybną, która został z przygotowania karpia w galarecie, dodając marchewkę i groszek
Karp wigilijny według Frau Simone

Karp wigilijny według Frau Simone

Karpia należy wypatroszyć, wyjąć skrzela, oczy i dokładnie opłukać w zimnej wodzie. Pierwszy raz miałem okazję spróbować z ręki starszej kobiety,
Karp w galarecie

Karp w galarecie

Karpia wypatroszyć, oczyścić, wyfiletować, odciąć głowę (wyciąć z niej skrzela. i wyjąć oczy – to nie jest konieczne ale ja wyjmuję) – bardzo dokładnie umyć
Karp w galarecie

Karp w galarecie

Karpia należy umyć oraz sprawić (jeżeli kupiliśmy go w całości to należy pozbyć się głowy oraz wnętrzności)
RYBA FASZEROWANA

RYBA FASZEROWANA

Może wam się to wydać dziwne, ale moja rodzinka nie lubi i nie jada karpia, a Wigilia nie stanowi dla nich wyjątku
Moja Wigilia

Moja Wigilia

Inne słodkości popularne w moim domu to pierożki makówki, makaron z brzoskwiniami, kluski z makiem, galaretka z gruszkami, kutia z kaszą jaglaną i kompot wigilijny
RYBA FASZEROWANA

RYBA FASZEROWANA

Może wam się to wydać dziwne, ale moja rodzinka nie lubi i nie jada karpia, a Wigilia nie stanowi dla nich wyjątku
Łosoś plus galareta

Łosoś plus galareta

Ambicją naszych przodkiń była galaretka doskonała.  Najczęściej tylko niektórzy wykonują tradycyjnego karpia w galarecie na Wigilię
Galart z karpia

Galart z karpia

zabraknąć galartów z rybą. Kawałek ugotowanego karpia. Te warto przygotować w momencie kiedy mamy już. zrobioną zupę rybną
Galareta wigilijna z łososiem

Galareta wigilijna z łososiem

Tak przygotowanego łososia podajemy krojąc go na grube plastry i zalewając galaretką rybną, która został z przygotowania karpia w galarecie, dodając marchewkę i groszek
Karp w galarecie

Karp w galarecie

Po pierwsze pod postacią karpia smażonego w panierce, z kosteczką masła ziołowego. W święta Bożego Narodzenia karp tradycyjnie króluje na moim stole