Przepis na galareta z dorsza

dorsz w galarecie...

dorsz w galarecie...

filet z dorsza. natka pietruszki - ile potrzeba,. pieprz czarny mielony - ile potrzeba. zimny wywar przelać przez drobne sitko do garnka, wsypać żelatyny i doprowadzić do zagotowania cały czas mieszając
dorsz smażony w galarecie

dorsz smażony w galarecie

Postanowiłam tym razem zrobić dorsza. Wyszedł bardzo smaczny nadaje się nie tylko na Wigilijny stół. Na talerzu wysypanej mąką obtaczamy dorsza i smażymy z obu stron na złoty kolor
Dorsz  w orzechowej panierce

Dorsz w orzechowej panierce

Dzisiaj proponuję dorsza o cytrynowej nucie i w aromatycznej panierce z orzechów. DrukujPoziom trudności Dorsz w orzechowej panierce przełamuje wszelkie stereotypy na temat ryb
Ryba w galarecie i... no to po Świętach

Ryba w galarecie i... no to po Świętach

Filet z dorsza (lub innej ryby) w galarecie można przygotować bardzo łatwo wykorzystując mikrofalówkęNa koniec podzielę się z Wami prostym sposobem na szybkie przygotowanie ryby w galarecie
dorsz faszerowany, na słodko

dorsz faszerowany, na słodko

gaza,. sok z cytryny,. Z włoszczyzny, cebuli, imbiru z przyprawami ugotować wywar. Suchy placek drożdżowy zalać mlekiem, odstawić do namoczenia
Ryba w różowej galarecie

Ryba w różowej galarecie

Na półmisku ułożyć rybę, cebulę i gdy galareta jest już gęstawa zalać rybę. Rybkę możecie usmażyć dowolną, ja użyłam dorsza
Ryba w galarecie z limonką

Ryba w galarecie z limonką

Pstrąg w galarecie na rybno - warzywnym bulionie. Ja wybrałam pstrąga, ale świeży łosoś, karp czy dorsz też będzie bardzo dobry do tej zalewy
Klopsiki rybne w galarecie jabłkowej

Klopsiki rybne w galarecie jabłkowej

    Ryby w galarecie nie są zbyt popularne w mojej rodzinie, jakoś zawsze jest więcej smakołyków na które wszyscy mają ochotę, chociażby domowe paluszki rybne czy śledzie z cebulką w oleju
Galantyna rybna w galarecie

Galantyna rybna w galarecie

Trochę się uzbierało tych rybnych wariacji, ale ta propozycja jest doskonałym uzupełnieniem reszty świątecznych dań
Dietetyczne porady wigilijne

Dietetyczne porady wigilijne

flądrę, solę, dorsza, mintaja, morszczuka lub tilapię. Dania wigilijne, choć postne, zwykle mają dużo kalorii
Pasztet rybny

Pasztet rybny

Pasztet rybny, nasz ulubiony, piekę na każde Święta. Delikatny w smaku, nie pachnie zbyt mocno rybą. Pasztet podaję z pieczywem i dodatkiem sosu chrzanowego lub cytryny
ryba na obiad

ryba na obiad

Ale ostatecznie şubra w spoşywczym na rogu nie znajdziemy, a tuńczyka owszem, i łososia, halibuta, dorsza, mintaja i mirunę równieş
Ryba faszerowana

Ryba faszerowana

Ryba faszerowana w galarecie to świąteczne danie popisowe, które zachwyci Was smakiem, konsystencją i aromatem