Przepis na gęsty krem do ciasta

16 Zapisać
Makaroniki

Makaroniki

Mąkę migdałową (lub zmielone migdały) wymieszaj bardzo dokładnie z cukrem pudrem. Przygotuj dwie blachy z wyposażenia piekarnika i wyłóż je papierem do pieczenia
41 Zapisać
Ciasto z kremem cappucino

Ciasto z kremem cappucino

Miksujemy na gęsty krem. Kiedyś robiłam już tort o tej nazwie , jednak ten wypiek jest zupełnie inny… Smakuje nieco jak tiramisu, a mocne nasączenie biszkoptów w środku kremu sprawia, że może zakręcić się w głowieJ No i oczywiście mocno czekoladowy biszkopt, który moim zdaniem idealnie pasuje do delikatnego kremu
3 Zapisać
Mazurek migdałowy

Mazurek migdałowy

Masło, cukier i cukier wanilinowy utrzyj mikserem na gładki krem. Resztę ciasta przełóż do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i fantazyjnie nałóż rant mazurka
Więcej przepisów na %s strony