Przepis na górka cielęca

3 Zapisać
Górka cielęca z figami.

Górka cielęca z figami.

700 gram górki cielęcej bez kości,6 świeżych fig,70 gram migdałów,1 pełna łyżka miodu,sól,pieprz,ząbek czosnku, garść świeżego tymianku,olej,60 ml porto,100 ml miodu pitnego – czwórniak
3 Zapisać
Górka cielęca na szparagach i skorzonerze

Górka cielęca na szparagach i skorzonerze

 . Składniki. kilogram górki cielęcej  z kostką. ½ kg skorzonery. główka kopru włoskiego. pęczek szparagów najlepiej zielonych ale mogą być i białe jak na zdjęciu
2 Zapisać
Górka cielęca nadziewana Serem Korycińskim z sosem wiśniowym i fasolowymi kluseczkami

Górka cielęca nadziewana Serem Korycińskim z sosem wiśniowym i fasolowymi kluseczkami

Kosztując tego dania życzę Wam prawdziwej, smacznej i regionalnej podróży od Bałtyku aż po same Tatry
1 Zapisać
Górka cielęca duszona z wiśniówką i pieczarkami

Górka cielęca duszona z wiśniówką i pieczarkami

Kupiłam ostatnio ładny kawałek cielęciny, zaledwie trzysta gram i trochę się zastanawiałam, co z nim zrobić
0 Zapisać
Górka cielęca z grilla

Górka cielęca z grilla

comber. jagnięcy,. 6. ząbków czosnku,. 6 - 8. anchois,. 8. połówek pomidorów suszonych z oliwy,. oliwa. Czosnek,. anchois i pomidory zmiksować
3 Zapisać
eskalopki cielęce z szałwią ananasową

eskalopki cielęce z szałwią ananasową

60 dag górki cielęcej,masło klarowane,świeża szałwia ananasowa,sól,pieprz,100 ml białego wina. Górkę cielęcą oczyścić z błon, pokroić na 6 kotletów
5 Zapisać
Rosół - instrukcja obsługi

Rosół - instrukcja obsługi

Cielęcina z kością, podobnie jak wołowina, z przedniej części, lub tzw nerkówka lub górka, czyli fragment mięsa z tylnej krzyżowej wraz z nerką
2 Zapisać
WOŁOWINA

WOŁOWINA

1) główka cielęca. 2) karczek (karkówka, szyjka cielęca)- do wyrobu kotletów, zrazów, sznycli, klopsików. 3) górka (kotlety, karmonadle)- mięso na potrawki, gulasze i kotlety z kostką. 9) łata cielęca (chwyt, podbrzusze)- do wyrobu gulaszów, zawiesistych zup i sosów
2 Zapisać
Cielęcina z mizuną i grilowanymi warzywami

Cielęcina z mizuną i grilowanymi warzywami

górka. Któregoś pięknego dnia podjechałem na Eko-Bazar do Pana Jabłońskiego  po nowe sałaty  i jadalne kwiaty
1 Zapisać
delikatny pasztet z cielęciny i indyka

delikatny pasztet z cielęciny i indyka

Delikatny pasztet będzie świetnym daniem np. na śniadanie w pierwszy dzień Świąt Bożego Narodzenia lub na Śniadanie Wielkanocne
18 Zapisać
klasycznie upieczona cielęcina

klasycznie upieczona cielęcina

(w moim przypadku górka cielęca z kością ok. Cielęcina. to jedno z najchudszych mięs. Świetne dla osób dbających o
13 Zapisać
WOŁOWINA

WOŁOWINA

1) główka cielęca. 2) karczek (karkówka, szyjka cielęca)- do wyrobu kotletów, zrazów, sznycli, klopsików. 3) górka (kotlety, karmonadle)- mięso na potrawki, gulasze i kotlety z kostką. 9) łata cielęca (chwyt, podbrzusze)- do wyrobu gulaszów, zawiesistych zup i sosów
12 Zapisać
spis rzeczy

spis rzeczy

górka cielęca z figami. łopatka cielęca z chutneyem z mango. górka cielęca z grilla. rolada cielęca z pieczarkami
11 Zapisać
Pieczona gęś faszerowana

Pieczona gęś faszerowana

30 dag cielęciny (u mnie górka cielęca). 30 dag cielęciny (u mnie górka cielęca). Składniki. gęś (u mnie mrożona 4,6kg)
8 Zapisać
Cielęcina pod chrupką bułką tartą z ziołami, puree ziemniaczane i słodka marchewka

Cielęcina pod chrupką bułką tartą z ziołami, puree ziemniaczane i słodka marchewka

Jagnięciny niestety nie znalazłam ale wpadło mi w oko mięso o nazwie "Górka cielęca". - górka cielęca- 4 łyżki oliwy- 4 ząbki czosnku - 1 łyżka musztardy francuskiej - zioła prowansalskie szczypta- szklanka bułki tartej- cebula- 1/4 kostki masła- sól, pieprzPrzygotowanie
1 Zapisać
Gęś pieczona faszerowana

Gęś pieczona faszerowana

30 dag cielęciny (u mnie górka cielęca). 30 dag cielęciny (u mnie górka cielęca). Zapraszam serdecznie na moją nową stronę, na mojego bloga w nowej odsłonie
0 Zapisać
Lubella na warsztacie – Kobieca kuchnia makaronowa

Lubella na warsztacie – Kobieca kuchnia makaronowa

łosoś, pierś kaczki, górka cielęca, polędwiczka wieprzowa i polędwica wołowa, oraz sporo świeżych warzyw, ziół, przypraw i oczywiście makaronów Lubella
0 Zapisać

Kotlety cielęce po normandzku

4 kotlety cielęce (górka - po ok. Obrane jabłka kroimy w ćwiartki, a każdą ćwiartkę na trzy plasterki. Na patelni rozpuszczamy masło i smażymy jabłka po 5 minut z każdej strony