Przepis na foremki do ciasta naleśnikowego

Naleśnikowe ZOO

Naleśnikowe ZOO

potrzebne nam będą także małe foremki do ciastek/ciastoliny w kształcie konika i pieska. Przełożone masą sernikową z dodatkiem konfitury malinowej, podawane będą w postaci roladek, ozdobionych zwierzątkami, wykonanymi z naleśników czekoladowych
8 0
Ciasto z truskawkami-bardzo łatwe

Ciasto z truskawkami-bardzo łatwe

kilka truskawek (można dodać inne owoce). kilka truskawek (można dodać inne owoce). 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Wszystkie składniki wymieszaj, powstanie bardzo gęste ciasto naleśnikowe, wylej ciasto na foremkę o średnicy 25-30 cm, ułóż owoce na cieście i wstaw do pieca na 180 stopni C, na ok 50 min. 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Wszystkie składniki wymieszaj, powstanie bardzo gęste ciasto naleśnikowe, wylej ciasto na foremkę o średnicy 25-30 cm, ułóż owoce na cieście i wstaw do pieca na 180 stopni C, na ok 50 min
2 0
Rozetki

Rozetki

Foremkę do rozetek najpierw zanurzyć w gorącym oleju następnie do połowy foremki zanurzyć w cieście ,smażyć na mocno złoty kolor
15 0
Popovery

Popovery

Do ich przygotowania potrzebne są wysokie foremki (ja użyłam takich do mini muffinek). Dodać pojedynczo jajka
5 0
Tradycyjne rozetki

Tradycyjne rozetki

Ważna jest tutaj technika - foremkę zanurzamy w cieście tylko do połowy foremki, lub nieco mniej, można zanurzyć dwukrotnie, gdyby ciasto spłynęło
5 0
Rozetki

Rozetki

Gdy olej ma już odpowiednią temperaturę i foremki są gotowe, wyjmujemy je, otrząsamy z oleju i szybko przekładamy do ciasta w taki sposób, aby zamoczyły się brzegi, ale nie góra foremki, gdyż inaczej ciastka nie będą nam ładnie odchodziły
5 0
Pankejksy

Pankejksy

Pankejksy smakują wyśmienicie zarówno gorące, ledwo zdjęte z patelni, jak i jako zimna przekąska na piknik lub do pracy
4 0
Cupcakes tiramisu

Cupcakes tiramisu

Przygotować foremki do muffinek i wlewać do nich ciasto do ¾ wysokości. Śmietanę ubić z cukrem, jak osiągniemy konsystencję gęstego ciasta naleśnikowego, dodać porcjami mascarpone a następnie odrobinę likieru do smaku
3 0