Przepis na flaczki drobiowe

19 Zapisać

Flaczki drobiowe

Teraz jakoś nie mogę, ale mam zastępstwo - flaczki z kurczaka. * gałkę należy dodawać ostrożnie **gdyby niespodziewanie i nieoczekiwanie pojawiły się grudki po rozmieszaniu masła i mąki z wywarem, trzeba mieszaninę przetrzeć przez sito ***flaczki powinny być gęste, dlatego nie trzeba przesadzać z dodawaniem wody Znajdź mnie na fb
0 Zapisać

Flaczki z boczniaka

Coraz częściej znane są warianty wykorzystujące żółądki i mięso drobiowe. Flaczki znane są w kuchni także innych narodów - czeskiej - dršťková polévka, austriackiej, francuskiej - flaki z Caen, niemieckiej, włoskiej, tureckiej - İşkembe Çorbası, bułgarskiej - szkembe czorba i kuchniach azjatyckich, różnią się sposobem ich doprawiania
Więcej przepisów na %s strony