Przepis na filet z mintaja z piekarnika

filet z mintaja z salsą pomidorowo-paprykową!

filet z mintaja z salsą pomidorowo-paprykową!

Próba piekarnika zakończona sukcesem. Wstawić do piekarnika. Delikatny filet z mintaja, podany z salsą pomidorowo-paprykową i białym ryżem to smaczna i zdrowa propozycja na danie obiadowe
Mintaj pieczony w pomidorach

Mintaj pieczony w pomidorach

Można też zrobić go na bieżąco i jeszcze ciepły dodać do filetów. Dlatego też pierwszy wpis, jaki pojawia się na blogu w nowym roku to przepis na rybę, a dokładniej na mintaja
Mintaj w sosie śliwkowym

Mintaj w sosie śliwkowym

Filety rozmrażamy i osuszamy. Mintaja nacieramy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. szczypta cynamonu. Filety smażymy na złoto i układamy w naczyniu żaroodpornym
ryba zapiekana ze szpinakiem

ryba zapiekana ze szpinakiem

Macie ochotę na rybę, ale nie na zapach jej smażenia. )Ten przepis jest dla Was. Potrzebujecie. Wrzućcie na patelnię szpinak, jak się rozmrozi dodajcie posiekany drobno czosnek, pieprz, sól i gałkę, na końcu dodajcie kilka łyżek jogurtu naturalnego
Ryba po grecku

Ryba po grecku

Na blogu znajdują się kotleciki sojowe po grecku i nie mogłoby zabraknąć równie smacznej ryby po grecku
RYBA PO GRECKU

RYBA PO GRECKU

Jej bazę stanowi ryba - użyłam filetów świeżego dorsza, choć możecie użyć właściwie każdej białej ryby np
KURCZAK W SOSIE SEROWYM

KURCZAK W SOSIE SEROWYM

Wkładamy z powrotem do piekarnika i zapiekamy ok. Dziś będzie mięcho. Dziś mam dla Was przepis na niesamowicie soczystego kurczaka w sosie serowym
Czas na obiad

Czas na obiad

Na niej ułożyłam upieczony filet z mintaja, a na nim porcje salsy pomidorowej. Filety opłukałam i osuszyłam papierowym ręcznikiem
Jedz i chudnij - RYBA po FRANCUSKU

Jedz i chudnij - RYBA po FRANCUSKU

Filety z ryby (ja użyłam mintaja) umyć i osuszyć, następnie doprawić solą i pieprzem. Filety wyjąć z piekarnika i ułożyć na talerzu
Ryba w pieczarkach

Ryba w pieczarkach

Złociste, opieczone w panierce z samej mąki, filety morskiej ryby. Oblane kremowym, śmietankowym sosem pieczarkowym
Pieczona ryba po bolońsku

Pieczona ryba po bolońsku

My najczęściej korzystamy z filetów dorsza, soli lub mintaja. Połowę filetów przekładamy do naczynia żaroodpornego