Przepis na filet z indyka pieczony

51 Zapisać
Pieczony indyk. Filet z indyka.

Pieczony indyk. Filet z indyka.

Dzisiaj przedstawiam kolejną pyszną, domową wędlinę - pieczony filet z indyka. Filet z indyka myjemy i dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem
21 Zapisać
Pieczony filet z indyka

Pieczony filet z indyka

Wyjąć i osuszyć. Składniki marynaty wymieszać. Natrzeć nią mięso. Zawinąć w folię do pieczenia i schłodzić godzinę
17 Zapisać
Pieczony filet z indyka

Pieczony filet z indyka

Z podanych składników robimy marynatę w której dokładnie obtaczamy filet z indyka. Polacy pokochali mięso z indyka,które stało się trzecim po kurczaku i wieprzowinie najpopularniejszym mięsem w Polsce spożywanym na co dzień
11 Zapisać
filet z indyka pieczony w marynacie

filet z indyka pieczony w marynacie

Składniki marynaty dokładnie łączymy, smarujemy filet z każdej strony (od spodu też). Filet dokładnie myjemy
10 Zapisać
Pieczony filet z indyka. Pieczeń z indyka

Pieczony filet z indyka. Pieczeń z indyka

Pieczony filet z indyka. Pieczeń z indyka. Ja podaję ją w pierwszy dzień w plastrach z sosem chrzanowym i ziemniakami jako danie obiadowe
9 Zapisać
Pieczony filet z indyka w miodowej glazurze

Pieczony filet z indyka w miodowej glazurze

Pieczony filet indyka z miodowej glazurze kusi smakiem, jest kruchy, soczysty i niezwykle aromatyczny
4 Zapisać
"Pieczony filet z indyka w sosie pomarańczowym"

"Pieczony filet z indyka w sosie pomarańczowym"

Pieczony filet z indyka w sosie pomarańczowym. filet z indyka (bez skóry i kości). indyka wyjmuję z wody, wkładam do woreczka foliowego na mrożonki i wlewam ostudzoną marynatę
4 Zapisać
Pieczony filet z indyka. Domowa wędlina.

Pieczony filet z indyka. Domowa wędlina.

Dokładnie myjemy filet z indyka pod zimną wodą, Osuszamy ręcznikiem papierowym,. kilka plasterków suszonego czosnku,
2 Zapisać
Filet z indyka pieczony z pomidorami i ziołami we włoskim stylu

Filet z indyka pieczony z pomidorami i ziołami we włoskim stylu

Na talerz nakładaj porcję pieczonych pomidorów z ziołami z filetem z indyka, wierzch posyp parmezanem
1 Zapisać
Filet z indyka pieczony w piekarniku

Filet z indyka pieczony w piekarniku

Filet z indyka myjemy i dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Tym razem wędlina z indyka. Kolejny przepis z cyklu "zrób to sama"
1 Zapisać
Pieczony filet z indyka w glazurze figowej

Pieczony filet z indyka w glazurze figowej

Soczysty filet z indyka zapiekany w piekarniku w słodkim sosie figowym z dodatkiem warzyw korzeniowych
1 Zapisać
Pieczony filet z indyka

Pieczony filet z indyka

Przygotowanie. Mięso wyjęłam z wody, osuszyłam papierowym ręcznikiem. Włożyłam do szczelnego woreczka i wlałam ostudzoną marynatę
1 Zapisać
PIECZONY FILET Z INDYKA

PIECZONY FILET Z INDYKA

Pieczony filet z indyka to pomysł na coś do chlebka. Rano przekładamy filet do naczynia żaroodpornego i posypujemy przyprawami
0 Zapisać
Sezamowy filet z indyka z pieczoną dymką

Sezamowy filet z indyka z pieczoną dymką

Filet z indyka kroimy na cienkie paski i dokładnie obtaczamy w sosie. Po dłuższym namyśle wybrałam indyka
0 Zapisać
Filet z indyka pieczony z pomarańczą i chili

Filet z indyka pieczony z pomarańczą i chili

Filet wyszedĹbardzo soczysty z lekkÄ… nutÄ… sĹ‚odyczy i pikantnoĹ›ci. PodaĹ‚am je z ryĹźem i saĹ‚atÄ…
0 Zapisać
Pieczony filet z indyka wcześniej marynowany w jogurcie i ciasto z rabarbarem i figami.

Pieczony filet z indyka wcześniej marynowany w jogurcie i ciasto z rabarbarem i figami.

Marynata jogurtowa spowoduje, że po upieczeniu mięso indyka będzie delikatne i pysznie soczyste. Można naszykować kanapki z jej dodatkiem i świeżymi warzywami
0 Zapisać
Pieczony filet z indyka z majonezem

Pieczony filet z indyka z majonezem

Pieczony filet z indyka z majonezem składniki. Filet z indyka należy umyć i dokładnie osuszyć. Związujemy filet sznurkiem lub wsadzamy do siatki wędliniarskiej formując zwarty, lekko podłużny kawałek mięsa równej grubości
399 Zapisać
Pieczona pierś z indyka faszerowana pieczarkami

Pieczona pierś z indyka faszerowana pieczarkami

Faszerowany filet z indyka to bardzo smaczna i zdrowa potrawa z mięsa. Zewnętrzną część fileta solimy, nacieramy pieprzem, słodką papryką oraz ziołami prowansalskimi