Przepis na filet z dorsza ze skórą

Soczysty dorsz z sosem winno-maślanym i puree ziemniaczano-jabłkowym

Soczysty dorsz z sosem winno-maślanym i puree ziemniaczano-jabłkowym

Delikatnie ułożyć kawałki dorsza (jeśli mamy filet ze skórą, to kładziemy od strony skóry). świeża polędwica z dorsza, podana na puree ziemniaczano-jabłkowym z sosem winno-maślanym, do tego brokuł ugotowany al dente i chrupiący czips z jarmużu, który nadaje daniu chrupkości (oczywiście jarmuż możecie pominąć)
Dorsz pieczony

Dorsz pieczony

kilka filetów z dorsza (ze skórą lub bez). Na początek nacieramy filety solą, pieprzem oraz drobno posiekaną natką pietruszki
DORSZ Z CHRUPIĄCĄ POSYPKĄ

DORSZ Z CHRUPIĄCĄ POSYPKĄ

Pieczony filet z dorsza otulony chrupiącą czosnkową posypką oraz pikantną pastą z papryczki chili, świeżej bazylii i suszonych pomidorów
Dorsz z marchewką

Dorsz z marchewką

Jest bardzo delikatna i zawiera wiele witamin (w tym A oraz D) i minerałów potrzebnych do rozwoju i funkcjonowania takich ukladów jak
Dorsz z ziemniaczkami

Dorsz z ziemniaczkami

Bardzo łatwy przepis na szybki, smaczny obiad. w oryginale baccala- czyli dorsz konserwowany w soli, a następnie porządnie wymoczony i odsolony
Dorsz w pomidorach

Dorsz w pomidorach

-pół kilo filetów białej ryby (w tym przypadku dorsza). I taki właśnie jest ten, z poniższego przepisu
Dorsz na smażonej fasoli z pomidorami

Dorsz na smażonej fasoli z pomidorami

Do tak przygotowanej marynaty wkładamy filety z dorsza (posolone z obu stron) i dokładnie je obtaczamy (ja użyłam oskrobanego dorsza ze skórą, którą nacięłam w trzech miejscach, można też użyć bez skóry)
Kotlety z dorsza z suszonymi pomidorami i kaparami

Kotlety z dorsza z suszonymi pomidorami i kaparami

z filetów usunąć skórę i ewentualnie pozostałe ości, skropić sokiem z cytryny. Jeśli przeszkadza Ci tranowy posmak morskiej ryby wystarczy ją co najmniej na godzinę przed przyrządzeniem skropić sokiem z cytryny