Przepis na faworki bez spirytusu przepis

27 Zapisać
Faworki

Faworki

)) Na początek wszystkim doskonale znane faworki z przepisu mojej mamy. Wrzucam je w duży worek z cukrem pudrem, mocno potrząsam i faworki idealnie obtaczają się w cukrze, są jakby śnieżne, słodziutkie i pyszne
7 Zapisać
Faworki

Faworki

Gotowe ciasto przykrywamy ściereczką i odkrawamy małe kawałki, tyle by wywałkować placek, który kroimy na paski o szerokość około 3 cm, a tak długie, by zmieściły się nam swobodnie w garnuszku w którym będziemy smażyć faworki
7 Zapisać
Faworki

Faworki

Kuchnia polska zna wiele przepisów na faworki różniących się składem i sposobem zagniatania ciasta. Kiedy usmażysz  pierwszą partię wyjmij następną porcję ciasta, rozwałkuj, wytnij i smaż następne faworki
6 Zapisać
FAWORKI

FAWORKI

Bez wstępu. Domowe faworki są najlepsze. Dobrze jest odsączyć gotowe faworki na ręczniku papierowym. Faworki układamy w zgrabny stosik i posypujemy cukrem pudrem
6 Zapisać
Najlepsze Faworki

Najlepsze Faworki

Jak większość potraw, faworki powstały przez zupełny przypadek. Na początku faworki były ciężkie i tłuste, jednak od czego są niezawodne gospodynie domowe
Więcej przepisów na %s strony