Przepis na faworki bez śmietany

9 Zapisać

Faworki vel chrust vel chruściki vel kreple

faworki.   A musicie wiedzieć, że moja Mama robiła najlepsze faworki na świecie. FAWORKI*  250g mąki*  20g masła lub smalcu (płaska łyżka)*  4-5 dużych żółtek  *  1 łyżka spirytusu (soku z cytryny, octu)*  szczypta soli*  1/2 kg tłuszczu do smażenia*  cukier puder z wanilią do obsypaniaTłuszcz posiekać z mąką, zrobić w środku wgłębienie i dodać żółtka i sól
8 Zapisać

Faworki

Faworki wyszły bez alkoholu, wcale tak nie naciągały tłuszczu. Olej rozgrzałam w głębokiej patelni i smaşyłam faworki
6 Zapisać

Najlepsze Faworki

Jak większość potraw, faworki powstały przez zupełny przypadek. Na początku faworki były ciężkie i tłuste, jednak od czego są niezawodne gospodynie domowe
3 Zapisać

Lane faworki

Lane faworki (czy jak wolicie lany chrust, faworki pączkowe lub pączkowe zawijasy) to ciastka, które przygotujecie błyskawicznie – w czasie gdy olej się rozgrzewa, masa na nie już będzie gotowa
2 Zapisać

Faworki drożdżowe

Faworki drożdżowe to połączenie kształtu klasycznych chrustów ze smakiem ciasta drożdżowe. Faworki są bardzo delikatne, puszyste z dużymi bąblami jak w klasycznych chrustach
Więcej przepisów na %s strony