Przepis na faszerowane muszle makaronowe

Faszerowane muszle makaronowe

Faszerowane muszle makaronowe

Faszerowane makaronowe muszle. Farszami napełnić muszle. Dwa smaki farszu, który lepszy. Faszerowane makaronowe muszle
MUSZLE FASZEROWANE MIĘSEM MIELONYM

MUSZLE FASZEROWANE MIĘSEM MIELONYM

Makaronowe muszle gotuję al dente. Spróbuj przygotować pyszne muszle z mięsem mielonym. Muszle wypełniam sosem mięsno - pomidorowym i posypuję startym serem
Faszerowane muszle z makaronu

Faszerowane muszle z makaronu

Faszerujemy nim muszle makaronowe, muszle układamy w żaroodpornym naczyniu posmarowanym margaryną, obsypanym bułką tartą
Muszle makaronowe z pieczarkami na beszamelu

Muszle makaronowe z pieczarkami na beszamelu

Wyszło więc, to co wyszło - conchiglioni faszerowane pieczarkami, pieczone na beszamelu. Muszle można faszerować mięsem, papryką, pomidorami, szpinakiem, fetą, co Wam tylko przyjdzie do głowy
Muszle faszerowane fetą i papryką, na szpinaku

Muszle faszerowane fetą i papryką, na szpinaku

Nafaszerować muszle. Zalać sosem muszle. Takie je właśnie sobie wymyśliłam - na poduszeczce z czosnkowego szpinaku, z dużą ilością sosu beszamelowego (z gałką muszkatołową z Turcji, świeżo startą), zapieczone pod mozarellą - udało się nawet nie spiec brzegów makaronu
Muszle faszerowane wołowiną, ricottą i mozzarellą

Muszle faszerowane wołowiną, ricottą i mozzarellą

Jakiś czas temu kupiłam muszle makaronowe wyrabiane z twardej pszennej mąki durum. Muszle nadziałam mieloną wołowiną, którą dodatkowo wzbogaciłam o ricottę i mozzarellę - dzięki czemu farsz stał się bardziej delikatny i kremowy