Przepis na farsz z wątróbki drobiowej

Ravioli z wątróbką drobiową

Ravioli z wątróbką drobiową

Zdejmujemy z gazu, a gdy farsz ostygnie dodajemy żółtko. Aż sama się dziwię, że to napisałam, bo zawsze zarzekałam się, że wątróbki nigdy nie spróbuję
ROLADA DROBIOWA Z JAJEM

ROLADA DROBIOWA Z JAJEM

Delikatne mięso kurczaka owinięte wokół aromatycznego mięsnego farszu z jajem w środku. Pyszna ta rolada
Pasztet drobiowy babci Basi

Pasztet drobiowy babci Basi

Zanim dodamy do farszu jajka, ostatecznie przyprawiamy dość mocno solą , pieprzem , ( bo jajka wyjałowią ) startą gałką muszkatołową (najlepsza świeżo starta ), Próbujemy
Pasztet drobiowy babci Basi

Pasztet drobiowy babci Basi

Zanim dodamy do farszu jajka, ostatecznie przyprawiamy dość mocno solą , pieprzem , ( bo jajka wyjałowią ) startą gałką muszkatołową (najlepsza świeżo starta ), Próbujemy
Sakiewki schabowe faszerowane wątróbką

Sakiewki schabowe faszerowane wątróbką

Ostatnio, zamarzył nam się tradycyjny kurczak z farszem z wątróbki. Cieniutko rozbite, soczyste, kruche mięso, skrywające w sobie, delikatny, bardzo aromatyczny farsz
Razowe pierogi z wątróbką

Razowe pierogi z wątróbką

Farsz powinien mieć wyraźny smak. Wątróbki oczyścić z żyłek, umyć, położyć na sicie do odcieknięcia. Razowe pierogi z wątróbką – bardzo smacznym i nietypowym nadzieniem
Pierogi z wątróbką

Pierogi z wątróbką

Farsz. Coś dla wielbicieli wątróbki. Pierogi są pyszne i bardzo syte. Na środek każdego nakładamy farsz, następnie brzegi dokładnie zlepiamy (ja dla pewności dociskam je jeszcze widelcem) W dużym garnku zagotowujemy osoloną wodę
Pierogi z wątróbką i majerankiem

Pierogi z wątróbką i majerankiem

Mój farsz składał się ze tylko ze zblendowanej wątróbki, cebuli i majeranku. Wykładaj porcje farszu na  koła wycięte z pierogowego ciasta
Pieczona kaczka z farszem mięsno-wątróbkowym

Pieczona kaczka z farszem mięsno-wątróbkowym

Wszystkie składniki farszu wymieszać, włożyć do kaczki, a otwory zaszyć lub spiąć wykałaczkami. Kaczkę można przyrządzić na wiele sposobów, a jednym z najsmaczniejszych jest wersja pieczona, nadziewana mięsem i wątróbką