Przepis na farsz z miesa mielonego i kapusty

7 Zapisać
Gołąbki z kaszą gryczaną, mięsem mielonym i porem.

Gołąbki z kaszą gryczaną, mięsem mielonym i porem.

Na kazdy lisc kapusty kladziemy po lyzce farszu i zawijamy. Podpowiem, ze jesli wlokna kapusty sa malo elastyczne i twarde, mozemy ubic je lekko tluczkiem
6 Zapisać
Golabki pod beszamelem

Golabki pod beszamelem

Postanowilam,ze wierzchnie zielone listki kapusty po obgotowaniu pokroje i dodam do miesno-ryzowego farszu-dobry i trafiony pomysl-polecam
3 Zapisać
Tortille z pysznym nadzieniem - urlop

Tortille z pysznym nadzieniem - urlop

Napełnijcie naleśniki ulubionym farszem i obiad gotowy. Nadszedł czas że MMCz może iść w końcu na urlop
0 Zapisać
Sajgonki Anety

Sajgonki Anety

Położyć na deskę, nakładać farsz i zawijać. Potem odsączyć i dodać do miesa. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę, pieczarki pokrojone na małe kawałki, marchewkę w słupkach i porwane liście kapusty pekińskiej
191 Zapisać
GOŁĄBKI PIECZONE W MŁODEJ KAPUŚCIE

GOŁĄBKI PIECZONE W MŁODEJ KAPUŚCIE

Nakładać farsz na liście kapusty. Do mielonego mięsa dodać przestudzony ryż i przesmażoną pokrojoną w kostkę cebulę z posiekanym czosnkiem
1 Zapisać
Krokiety z różnymi farszami

Krokiety z różnymi farszami

kilogram kapusty kiszonej. farsz mięsny. Uwielbiam krokiety, ale niestety nie zawsze mam czas aby je przygotować ponieważ są dość czasochłonne
30 Zapisać
Sajgonki

Sajgonki

Nałóż farsz i zwiń w niewielki rulonik. Etapy przygotowania. Składniki. Mięso usmażyć z czosnkiem, dodać soli i szczyptę vegety
16 Zapisać
Sajgonki z ciasta francukiego

Sajgonki z ciasta francukiego

 * Ukladamy farsz na polowie ciasta francuskiego i zawijamy druga polowe tworzac rolade.  * Dusimy warzywa na oliwie i dodajemy odrobine miesa mielonego, nie powinno ono dominowac, jego ilosc jest raczej symboliczna
6 Zapisać
Ciekawe blogi wyszperane w necie ...

Ciekawe blogi wyszperane w necie ...

Sajgonki z farszem z mielonego z ryżem,kapustą pekinką,papryką,grzybkami mun). Farsz ,który ja wykorzystałam do sajgonek to,kapusta pekinska,gotowany ryż
1 Zapisać
Golabki gryczane-wersja "light"

Golabki gryczane-wersja "light"

Farsz. Ja dzisiaj postanowilam "odtluscic " je i zamiast miesa mielonego,dodalam --kasze gryczana. Zagotowujemy wode w garnku,solimy i wkladamy do niej liscie kapusty,chwile zaparzamy,a kiedy zmieknie delikatnie pojedynczo wyciagamy je z wody
1 Zapisać

gołąbki w sosie pomidorowym

Zkapusty odcinamy głąb odrywamy wierzchnie liscie (zachowujemy),gotujemy wode w duzym garnku jak sie woda zaczyna gotowac wkladamy kapuste i gotujemy do miekkosci (aż liscie zaczna same odchodzic) FARSZ