Przepis na farsz mięsny do uszek

0 Zapisać
Wigilijne uszka z farszem mięsnym

Wigilijne uszka z farszem mięsnym

Uszka z farszem mięsno-pieczarkowym sprawdzą się zarówno w barszczu jak i polane tłuszczykiem z dodatkiem bułki tartej
16 Zapisać
Uszka z mięsem

Uszka z mięsem

Wykrawać okręgi, nakładać porcje farszu, formować uszka. Nic nie jest w stanie przebić tej klasycznej, każdemu dobrze znanej potrawy
1 Zapisać
Barszcz czerwony z uszkami

Barszcz czerwony z uszkami

Każdy kawałek ciasta wałkujemy na małe placuszki i wypełniamy farszem mięsnym. Pewnie zastanawiacie się dlaczego w przepisie na farsz wybrałam karczek, już piszę
0 Zapisać
rewolucja majowa, czyli barszcz z uszkami w maju

rewolucja majowa, czyli barszcz z uszkami w maju

Po pierwsze barszcz zrobiłam z botwinki, która teraz jest łatwo dostępna a po drugie jako farsz do pierożków użyłam mięsa mielonego a nie kapusty z grzybami
1 Zapisać
Paszteciki z kapustą i grzybami. Kapuśniaczki grzybowe

Paszteciki z kapustą i grzybami. Kapuśniaczki grzybowe

Można paszteciki nadziewać różnymi farszami przygotowywanymi według naszego uznania, mogą być mięsne, rybne, warzywne, a na Święta Bożego Narodzenia z kapustą i grzybami
0 Zapisać
PASZTECIKI Z MIĘSEM

PASZTECIKI Z MIĘSEM

Jeśli chcemy podać paszteciki w Wigilię, mięsny farsz możemy zastąpić np. Stopniowo dodajemy rosół i wyrabiamy ręką-rosołu ma być tyle, aby farsz był wilgotny, więc w razie potrzeby dodajemy go trochę więcej
0 Zapisać
Chinkali z mięsem

Chinkali z mięsem

Tajemnicą chinkali jest dodanie wody do mięsnego farszu z pietruszką lub kolendrą, podczas gotowania naturalne soki z mięsa łączą się z wodą tworząc bulion
0 Zapisać
ŚWIĘTO GOLONKI PODKARPACKIEJ Z PILZNA

ŚWIĘTO GOLONKI PODKARPACKIEJ Z PILZNA

przygotowywanych z farszem z surowego mięsa. Po przekrojeniu(ugryzieniu) wydobywająca się z nich para niesie cudowny mięsny aromat, a ze środka pieroga wypływa odrobina aromatycznego bulionu, który jest obietnicą soczystego nadzienia i stanowi fantastyczną przeciwwagę dla chrupiącej skórki pieroga
0 Zapisać
Barszcz czerwony ze śliwkami i z czerwonym winem

Barszcz czerwony ze śliwkami i z czerwonym winem

Oczywiście na poczet Świąt możecie wymienić farsz mięsny na ten z kapustą i z grzybami lub na uszka. Do zimnego farszu dodajemy jajko oraz śmietanę
0 Zapisać
Moje sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie.

Moje sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie.

Uszka na naszym wigilijnym stole nigdy nie były gotowane, surowe ciasto wypełnione farszem z cebulki i grzybów smażyło się na smalcu
23 Zapisać
Uszka wigilijne

Uszka wigilijne

Wszystkie składniki farszu dokładnie mieszamy. Dzięki czemu, uszka to przede wszystkim smak grzybowego farszu, a nie ciasta
4 Zapisać
Uszka nadziane pieczarkami

Uszka nadziane pieczarkami

Do niedawna najbardziej lubiliśmy je z farszem mięsnym. Mój farsz jest zazwyczaj dość pikantny. - farsz. Tak jak wczoraj obiecałam, dziś mam dla Was przepis na uszka do barszczu czerwonego
3 Zapisać
59. Barszcz czerwony z uszkami

59. Barszcz czerwony z uszkami

Odstawiamy farsz to przestygnięcia. Gdy się ugotuje, wyciągamy je, a wodę przecedzamy, aby pozbyć się ,, mięsnych pozostałości'' ( ale nie wylewamy jej
0 Zapisać
Zupa czosnkowa z mięsnymi tortellini - Czechy

Zupa czosnkowa z mięsnymi tortellini - Czechy

Farsz. "Widzę miasto wielkie, którego sława sięgnie gwiazd", trudny do wytłumaczenia omen powiązania miasta z gwiazdami, astronomią i astrologiczną magią do dziś pozostanie typowy dla Pragi
15 Zapisać
Praktyczne porady oraz Lejko pierogi z wieprzowiną i kiszoną kapustą

Praktyczne porady oraz Lejko pierogi z wieprzowiną i kiszoną kapustą

Darmowy obiad lub poczęstunek – czyli jak zrobić idealny farsz mięsny do krokietów, pierogów, pasztecików lub smakowitą pastę do chleba
9 Zapisać
Praktyczne porady – domowy wyrób – święta tuż tuż…

Praktyczne porady – domowy wyrób – święta tuż tuż…

Darmowy obiad lub poczęstunek – czyli jak zrobić idealny farsz mięsny do krokietów, pierogów, pasztecików lub smakowitą pastę do chleba
6 Zapisać
Pierogi, pierogi, pierogi, kto ich nie lubi, kto ich nie robi???

Pierogi, pierogi, pierogi, kto ich nie lubi, kto ich nie robi???

Rozwałkować ciasto – nie za cienko, wykrawać kółeczka, nadziewać farszem, składać na pół, dokładnie zlepiać brzegi ciasta
4 Zapisać
Migawki z przedświątecznego frontu

Migawki z przedświątecznego frontu

Normalnie zostawiłabym ryż na dłużej w wodzie, niechby tam sobie naciągnął wodę i spęczniał, ale w przypadku użycia go do farszu na uszka postępuję inaczej