Przepis na farsz do rolady z boczku

4 Zapisać
AROMATYCZNA ROLADA Z BOCZKU Z FARSZEM Z WARZYW

AROMATYCZNA ROLADA Z BOCZKU Z FARSZEM Z WARZYW

Płat boczku przekroić poziomo (ale nie do końca. Jednak zawsze jest to domowy wyrób, nie naszpikowany wszelakimi E, dlatego też wg mnie, mimo kaloryczności, taka domowa rolada boczkowa jest super alternatywą do sklepowych "wynalazków"
16 Zapisać
Pieczona rolada z boczku

Pieczona rolada z boczku

 Można do środka włożyć także farsz np przesmażone pieczarki albo pory z cebulka. Dlatego zachęcam was do przygotowania rolady, która będzie nie tylko pysznym daniem na uroczysty obiad ale także idealna na kolacje z przyjaciółmi czy jako mięsko do pieczywa i piwa
5 Zapisać
Rolada z indyka z farszem mięsno-pietruszkowym

Rolada z indyka z farszem mięsno-pietruszkowym

doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz wykładamy na rozbity kawałek i zawijamy w roladę.  Dzisiejsza propozycja to danie, które przygotowałam na wczorajszy świąteczny obiad dla rodziny
5 Zapisać
Rolada z boczku

Rolada z boczku

Pierogi z farszem szpinakowo-serowym. grudzień. Placuszki z jabłkami. Pasztet. Kaczka. Gulasz z piersi kurczaka
1 Zapisać
Rolada z boczku nadziewana

Rolada z boczku nadziewana

Mięso mielone przekładamy do miski wbijamy jajko, oczyszczone i pokrojone w plastry pieczarki, posiekaną natkę pietruszki przyprawiamy solą, pieprzem oraz pozostałymi przyprawami (można zastąpić suszone zioła świeżymi ) wyrabiamy farsz
1 Zapisać
Rolada z boczku z grzybami i żurawiną

Rolada z boczku z grzybami i żurawiną

FARSZ. Pysznie zakręcone mięsko z wieprzowego boczku z nadzieniem grzybowym z dodatkiem słodkiej, suszonej żurawiny i podduszonej cebulki
1 Zapisać
Rolada z boczku z pieczarkami i porem

Rolada z boczku z pieczarkami i porem

Farsz dokładnie wyrobić. Boczek posmarować farszem, zostawiając jeden wolny brzeg, şeby nadzienie nie wypłynęło
0 Zapisać
Rolada z polędwicy z farszem

Rolada z polędwicy z farszem

Tej rolady nigdy nie robiłam sama a przepis dostałam od pewnego kucharza z którym miałam okazję kiedyś pracować
28 Zapisać
Rolada schabowa z pieczarkami i boczkiem

Rolada schabowa z pieczarkami i boczkiem

W pierwszej kolejności robimy farsz. Porcja obiadowa idealna a w dodatku jeszcze zostaje wędlina domowa do kanapek bo na ta sklepową obraziłam się ostatnio
26 Zapisać
ROLADA Z KARKÓWKI Z NADZIENIEM

ROLADA Z KARKÓWKI Z NADZIENIEM

Dobrze odparowany farsz doprawić do smaku solą i pieprzem. Zwijane rolady należą do tych potraw mięsnych,które w moim  domu  są priorytetowe
14 Zapisać
Gotowana rolada z piersi indyka ze szpinakiem

Gotowana rolada z piersi indyka ze szpinakiem

Możliwości jest wiele, tak samo jak rodzajów farszu, bo do środka można włożyć co nam się podoba. )) i jest doskonała na ciepło, z lekkim sosem, np
9 Zapisać
Rolady Śląskie (Wołowe)

Rolady Śląskie (Wołowe)

Nałożyć ogórki, boczek, kiełbasę oraz cebulę i zwinąć tak, aby farsz nie wypływał z roladek. Dodać rolady i podgrzać razem
8 Zapisać
Rolada z mięsa mielonego nadziewana pieczarkami i żółtym serem.

Rolada z mięsa mielonego nadziewana pieczarkami i żółtym serem.

Jest to mój ulubiony farsz do mięs i krokietów. Farsz wymieszać. Roladę przełożyć do formy, na wierzchu ułożyć plasterki boczku
8 Zapisać
Rolada z migdałami

Rolada z migdałami

Następnego dnia rozwinąć mięso posypać odrobiną pieprzu i posmarować na całości farszem zwinąć i związać miso dratwą
6 Zapisać
Rolada schabowa

Rolada schabowa

Na każdy kawałek mięsa nakładamy farsz i dokładnie zwijamy formując roladę i obwiązujemy nitką (można spiąć wykałaczką)
6 Zapisać
Rolada a`la śląska

Rolada a`la śląska

sól, pieprz do smaku (do sosu jak i do farszu). Zaczynamy od przygotowania farszu. rolady przekładamy na talerz, przecedzamy sos, przyprawiamy do smaku,
5 Zapisać
Rolada rybna

Rolada rybna

Na tym układamy rybę, na niej kładziemy przestudzony farsz i zwijamy do środka  - związujemy wszystko u góry oraz wzdłuż, aby ryba się nie rozeszła, a farsz nie wypłynął
4 Zapisać
Rolady z mięsem mielonym i boczkiem

Rolady z mięsem mielonym i boczkiem

Na każdy plaster mięsa ułóż farsz. Do miski włóż mięso mielone, pokrojony w kostkę boczek, posiekane pomidory suszone oraz pieprz i czosnek niedźwiedzi