Przepis na farsz do pierogów magdy gessler

20 grudnia 2012

20 grudnia 2012

Na środek każdego krążka nakładałam farsz i lepiłam pierogi, dokładnie zlepiając brzegi. Ja lubię farsz pikantny
49 0
Przydatne ustrojstwo :)

Przydatne ustrojstwo :)

Rozwałkowany płat ciasta kładziemy na pierogownicy, nakładamy farsz w miejsca "dziurek", przykrywamy drugim rozwałkowanym płatem ciasta, wałkujemy, aby pierogi się zlepiły, przekręcamy pierogownicę do góry nogami i voila
10 0
Katowice- KRYSZTAŁOWA :)

Katowice- KRYSZTAŁOWA :)

Idealnie przyprawione, ciasto na pierogi miękkie i rozpływające się w ustach a farsz. Ostatnio spodobało mi się jeżdżenie po restauracjach i nieco ich opisywanie dla Was
0 0
Pierogi z MasterChefa (z kindziukiem i kaszą gryczaną)

Pierogi z MasterChefa (z kindziukiem i kaszą gryczaną)

Po powrocie do domu postanowiłam pierogi zrobić po swojemu owszem skorzystałam z rady wspaniałego szefa kuchni i kindziuk pozostał na pierwszym miejscu w farszu jednak porzuciłam dodatek sera dojrzewające na poczet naszego pospolitego sera białego i solidnej dawki pieprzu ziołowego
0 0