Przepis na farsz do gołąbków

Zapiekanka gołąbkowa

Zapiekanka gołąbkowa

posiekanej kapusty, następnie farsz mięsny, a całość przykryć pozostałą. Moje gołąbki w niestandardowej wersji
Zapiekanka gołąbkowa

Zapiekanka gołąbkowa

Następnie farsz dokładnie wyrabiamy. Następnie wykładamy połowę przygotowanego farszu, posypujemy połową startej marchewki oraz przykrywamy liśćmi kapusty
Hit! Zapiekanka gołąbkowa

Hit! Zapiekanka gołąbkowa

Dobrze przyprawiony mięsny farsz z ryżem i pieczarkami oraz jędrne, słodkie liście kapusty utrzymujące właściwy kształt zapiekanki to połączenie idealne
ZAPIEKANKA Z GOŁĄBKÓW

ZAPIEKANKA Z GOŁĄBKÓW

bo to sparzyć kapustę, przygotować farsz, wszystko to zawinąć i upiec. do zamrożenia, to ten sposób jest też fajnym sposobem na wykorzystanie "środka" kapusty podczas robienia tych tradycyjnych
Trochę zapomniany już smak gołąbków

Trochę zapomniany już smak gołąbków

Wprawdzie nie powiedziałabym, że nagle zapałałam do nich wielką miłością, ale lubiłam je i ostatnio, jakoś kilka dni temu zaczęło mi się chcieć właśnie gołąbków
Wegetariańskie gołąbki z amarantusem

Wegetariańskie gołąbki z amarantusem

Zawijać farsz w kapuściane liście i układać w garnku. W ten weekend odważyłam się zmierzyć z włoską kapustą i wynik zadowalający, obiad mieliśmy dziś bardzo dobry, a reszta gołąbków powędrowała do zamrażarki, będą kiedyś na szybki obiad
Tradycyjne domowe gołąbki

Tradycyjne domowe gołąbki

Farsz. A jeśli chcemy przygotować gołąbki w sosie pomidorowym, to wodę potrzebną do zalania gołąbków mieszamy z koncentratem pomidorowym
Jaglane gołąbki bez zawijania

Jaglane gołąbki bez zawijania

Odstawić do lodówki by farsz nieco stężał. Składniki na farsz. Nie mogło oczywiście zabraknąć sosu pomidorowego, bo właśnie z tym sosem smakują wyjątkowo dobrze
Gołąbki z młodej kapusty

Gołąbki z młodej kapusty

Kapusta jest mięciutka, ale się nie rozpada, a farsz nie wypada ze środka, co często się zdarza w gołąbkach
Gołąbki w sosie pomidorowym

Gołąbki w sosie pomidorowym

Aby gołąbki Ci się udały pamiętaj o szczelnym zwijaniu pakunków – nakładaj farsz kilka cm od odciętego przerostu (od strony głąba), a następnie zwiń końcówkę liścia tak, aby zasłonić farsz, następnie złóż boki liścia w kopertę i zwiń gołąbka do końca, jak naleśnik