Przepis na ewa gotuje przepis na mazurek

4 Zapisać
Mazurek kajmakowy (z domowym kajmakiem)

Mazurek kajmakowy (z domowym kajmakiem)

Mąkę przesiewamy, dodajemy masło. Mleko z cukrem gotujemy ok. Mazurek jest cudowny, ciasto kruche, masa maślana i bardzooo słodka
4 Zapisać
Mazurek kokosowo-makowy. Łatwy mazurek z dżemem morelowym i migdałami

Mazurek kokosowo-makowy. Łatwy mazurek z dżemem morelowym i migdałami

Nie mogłam go nie pokazać na blogu, mimo bliźniaczej podstawy, ponieważ smak jest kompletnie, zupełnie inny od różowego wariantu z konfiturą z róży
0 Zapisać
Mazurek czekoladowy  z nutellą

Mazurek czekoladowy z nutellą

Proporcje podaję na jeden duży mazurek ( blaszka jak na placek ew kila mniejszych ilość zleży od zastosowanych foremek)
0 Zapisać
Mazurek kajmakowy. Mazurek z kajmakiem i bakaliami

Mazurek kajmakowy. Mazurek z kajmakiem i bakaliami

I zupełnie nic nie szkodzi, że Wielkanoc już dawno minęła a ja ten przepis podaję dopiero dzisiaj bo możecie sobie upiec takiego mazurka w dowolnym czasie a latem, zamiast owoców suszonych, przybrać go świeżymi
1 Zapisać
Wegański bezglutenowy mazurek kajmakowo-wiśniowy

Wegański bezglutenowy mazurek kajmakowo-wiśniowy

Kaszę prażymy kilka minut na małym ogniu, zalewamy mlekiem z syropem i gotujemy pod przykryciem do momentu aż kasza wchłonie całe mleko
22 Zapisać
Sernik orzechowo-kajmakowy. Słodko-słony.

Sernik orzechowo-kajmakowy. Słodko-słony.

Tak przygotowaną polewą polać wierzch całkowicie ostudzonego sernika (ja oblałam ciasto po wyjęciu z formy, dzięki temu gęsta polewa spływa kusząco po bokach sernika)
16 Zapisać
Dieta gwiazd przedwojennych

Dieta gwiazd przedwojennych

Bardzo wiele Czytelniczek zwróciło się do nas z prośbą o podanie kuracji odtłuszczającej według przepisów z Hollywood
1 Zapisać
Domowa skórka pomarańczowa kandyzowana

Domowa skórka pomarańczowa kandyzowana

                        Zbliżają się Święta Wielkanocne a tym samym czeka nas masa wypieków. A to babki, mazurki, serniki czy inne ulubione ciasta, które goszczą na Waszych stołach w tym okresie
0 Zapisać
Wegański kajmak i słony karmel

Wegański kajmak i słony karmel

Gotowym, lekko przestudzony karmel nadaje się do naleśników, placuszków, jako polewa do ciast, idealnie pasuje do latte
0 Zapisać
Jak polskie blogerki spędzają święta wielkanocne we Włoszech ?

Jak polskie blogerki spędzają święta wielkanocne we Włoszech ?

Jednak na włoskich stołach przeważają potrawy z baraniny, mięso z jagniąt, cielęciny czy koziego mięsa podawane z młodymi ziemniakami i smażonymi karczochami
0 Zapisać
Babka kakaowo-cytrynowa

Babka kakaowo-cytrynowa

polewa czekoladowa. Dlatego dzisiaj przedstawiam Wam przepis na przepyszną babkę kakaowo-cytrynową. [standardowa forma na babkę]
0 Zapisać
Drób świąteczny z historią w tle

Drób świąteczny z historią w tle

Jednak, gdy na poniedziałkowym obiedzie spodziewamy się gości, poniedzielne resztki nie wystarczą
0 Zapisać
Mazurek chałwowy z malinami

Mazurek chałwowy z malinami

Mazurki to nie są moje ulubione ciasta, jednak przynajmniej jeden na Wielkanoc muszę upiec. W tym roku jest to wersja chałwowa przełamana pestkowym smakiem malin
1 Zapisać
Moje dania wielkanocne 2014

Moje dania wielkanocne 2014

ciasto kruche z przepisu na kruche babeczki z kremem budyniowym. Poniżej podsumowanie tego co pojawiło się na naszym tegorocznym wielkanocnym stole
0 Zapisać
Liebster Blog Award

Liebster Blog Award

To było miłe zaskoczenie, którego kompletnie się nie spodziewałam. Halina Joskowska Opublikowano. Mazurek kajmakowy
0 Zapisać
Przepis na Lukier Królewski

Przepis na Lukier Królewski

przepis na przygotowanie lukru królewskiego. cytryny, nadal miksuję i dodaję jeszcze cukier puder do uzyskania
0 Zapisać
Wieści Podwarszawskie - artykuł VIII

Wieści Podwarszawskie - artykuł VIII

Ewa Jarosz . rezygnować z deseru, ale możemy wypróbować przepisy na lżejsze biszkopty. Niżej umieszczam obiecany artykuł z Wieści Podwarszawskich, który ukazał się na początku kwietnia
0 Zapisać

Mazurek pomaranczowo-mandarynkowy

Make przesiewamy na stolnice i siekamy z zimnym maslem, nastepnie wbijamy jajka oraz dodajemy cukier, wyrabiamy gladkie