Przepis na ewa gotuje eklerki

8 Zapisać
Eklerki

Eklerki

Do garnka wlewamy wodę i wkładamy masło. Gotujemy i mieszamy dodając mąkę, najlepiej mieszać trzepaczką, aby się nie zrobiły grudki lub łyżką i żeby ciasto nam się nie przypaliło
3 Zapisać
Ptysiowe łabędzie różane

Ptysiowe łabędzie różane

Do rondla wlewamy wodę, wsypujemy cukier, dodajemy ocet winny i sok wyciśnięty z połowy cytryny. Tematem są ptysie i eklerki
8 Zapisać
Domowe eklerki

Domowe eklerki

Chłodne eklerki przekrawamy na pół i nadziewamy szprycowanym kremem waniliowym. Po wyjęciu laski wanilii wlewamy tę zawiesinę do rondelka z mlekiem, ciągle mieszając trzepaczką
50 Zapisać
Karpatka z kremem – najlepszy przepis na ciasto parzone

Karpatka z kremem – najlepszy przepis na ciasto parzone

Z gotującego wyciągamy laskę, wlewamy budyń. Gotujemy. Po łyżce dodajemy budyń, gdy się połączy strużką wlewamy ajerkoniak, ilość zależy od jego aromatu – ja dałam ok
1 Zapisać
Karpatka

Karpatka

Polewa czekoladowa. Ja jednak preferuję wersję "dużej eklerki" tj polaną polewą czekoladową w postaci "esów-floresów"