Przepis na ewa gotuje ciasteczka z ciasta francuskiego

9 Zapisać
Róże z jabłka w cieście francuskim

Róże z jabłka w cieście francuskim

Ewa Czarnik na FB. Ewa w kuchni. Inspiracja z bloga Ala piecze i gotuje. Ciasta studzimy na kratce, przed podaniem posypujemy cukrem pudrem
23 Zapisać
Ostatnie warsztaty kulinarne 2012 i mój tort noworoczny

Ostatnie warsztaty kulinarne 2012 i mój tort noworoczny

Cały czas intensywnie mieszając wlewałam cienkim strumieniem gorące mleko a następnie całość ponownie doprowadziłam do wrzenia i mieszając gotowałam chwilę aż krem dobrze zgęstniał
7 Zapisać
Ciastka z Ciasta Francuskiego – Poduszeczki

Ciastka z Ciasta Francuskiego – Poduszeczki

Pozdrawiam Babcia Ewa . Pozostało mi trochę ciasta z paluszków i jabłek pieczonych , więc postanowiłam je wykorzystać aby zrobić proste ciasteczka w kształcie kwadracików , po upieczeniu wyglądają jak małe poduszeczki
27 Zapisać
Podsumowanie akcji Cukiniowo!

Podsumowanie akcji Cukiniowo!

zewa | blog. ewasylwia | blog. ania-gotuje Dżem z cukinii z żurawiną ( żurawinowy ) autorka. marta-gotuje. Ciasteczka z cukinią autorka
13 Zapisać
Akcja Halloween 2013 – podsumowanie

Akcja Halloween 2013 – podsumowanie

Ewa w kuchni (zewa). Kulinarne Inspiracje (Ania Gotuje). Ciasteczka na halloween – pajęczyny. Tydzień temu zakończyła się akcja Halloween
5 Zapisać
Imieniny u cioci - podsumowanie akcji na Durszlaku

Imieniny u cioci - podsumowanie akcji na Durszlaku

Gęś nadziewana czarnym ryżem, orzechami i jabłkami. ania-gotuje. Ciasteczka z lawendą. BABECZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO
1 Zapisać
Konkurs na setkę:)

Konkurs na setkę:)

No i dopiero wtedy rozgrzewało się w wielkim garnku olej. Tak jak zapowiedziałam na fb. z odrobiną ginu, natomiast zaprosiłabym mojego męża na wspaniały bigos z mieszanej kapusty (słodko - kiszony) z prawdziwkami zbieranymi nad Soliną, suszonymi śliwkami i czerwonym półwytrawnym winem, taki staropolski trzykrotnie podgrzewany, podawany bez pieczywa
0 Zapisać
Konkurs Walentynkowy z nagrodami

Konkurs Walentynkowy z nagrodami

Następnie podlewając ryż gorącym bulionem, cały czas mieszając doprowadzić ryż do miękkości (ok. Ewa. Po wymieszaniu gotujemy jeszcze chwilę, a następnie odstawiamy, żeby wystygło i zgęstniało