Przepis na eklerki z kremem waniliowym

19 Zapisać
Eklerki z kremem waniliowym

Eklerki z kremem waniliowym

Eklerkibardzo proste w przygotowaniu a zawsze robią duże wrażenie na gościach. Gotowe wystudzić na kratce, przekroić wzdłuż na dwie części i napełnić kremem
10 Zapisać
Eklerki z kremem waniliowym i kawowym lukrem

Eklerki z kremem waniliowym i kawowym lukrem

Eklerki z kremem waniliowym i kawowa polewa, czy nie jest to idealny deser na niedziele. Ja mysle ze jest, sa pyszne, pachnace nie dodam nic wiecej jak tylko to, ze bardzo je polecam
0 Zapisać
Eklerki z kremem waniliowym

Eklerki z kremem waniliowym

Były już ptysie, czas na eklerki. Aby uroz­maicić zro­biłam je z kre­mem wanil­iowym (ale może być również bita śmi­etana, lub krem czekoladowy)
41 Zapisać
Eklerki z budyniem waniliowym

Eklerki z budyniem waniliowym

* Eklerki można również przełożyć kremem czekoladowym, masą kajmakową lub masą śmietanową. Klasyczne ciasto parzone, wypełnione domowym lub gotowym kremem budyniowym wg
8 Zapisać
Eklerki z kremem budyniowym

Eklerki z kremem budyniowym

Eklerki z kremem budyniowym - lekkie, chrupiące z pysznym, aromatycznym kremem. Gotowe eklerki oprószamy cukrem pudrem
7 Zapisać
Waniliowy krem budyniowy

Waniliowy krem budyniowy

Domowy budyn waniliowy, jest dobry jako slodka przekaska, moze posluzyc jako deser lub jako dodatek na przyklad do ptysiow czy eklerek
6 Zapisać
Eklerki z kremem budyniowym

Eklerki z kremem budyniowym

Eklerki to coś co lubię od dziecka. ) Nie szaleję za nimi jakoś specjalnie ale są smaczne. ) Dlatego moje eklerki na zdjęciu mają podejrzanie jasne nadzienie – nie starczyło mi składników ani czasu, zamiast kremu wrzuciłam w środek bitą śmietanę
3 Zapisać
Eklerki z kremem budyniowym

Eklerki z kremem budyniowym

Eklerki z kremem budyniowym i lukrem kawowym, najbardziej charakterystyczne i najsmaczniejsze. Przekładamy do rękawa cukierniczego (użyłam jednorazowego) z okrągłą tylką i na papier do pieczenia w dużych odstępach wyciskamy małe eklerki o długości ok
2 Zapisać
DOMOWE EKLERKI Z WANILIOWYM NADZIENIEM I MALINOWĄ POLEWĄ

DOMOWE EKLERKI Z WANILIOWYM NADZIENIEM I MALINOWĄ POLEWĄ

Nadziane budyniowym kremem z wanilią i oblane malinowym sosem są jak małe rubiny, odrobina kwaśnych owoców do dekoracji nadaje im przyjemny kwaskowy sznyt
1 Zapisać
Eklerki z kremem i sosem czekoladowym

Eklerki z kremem i sosem czekoladowym

Upieczone eklerki można później według własnego uznania podawać z bitą śmietaną, kremem owocowym lub budyniem
1 Zapisać
Eklerki o smaku kawowym, z kremem śmietanowym i lukrem

Eklerki o smaku kawowym, z kremem śmietanowym i lukrem

Ten przepis mam od dawna - piekłam takie eklerki już wiele razy i są naprawdę smakowite. Eklery to podłużne ciastka z ciasta parzonego, które po przekrojeniu nadziewa się ubitą śmietanką
1 Zapisać
Eklerki z orzechowym kremem

Eklerki z orzechowym kremem

  Mleko podgrzewamy z cukrem waniliowym, nie zagotowujemy. Wystudzone eklerki przekładamy przygotowanym wcześniej kremem, dekorujemy roztopioną czekoladą i podajemy
0 Zapisać
Eklerki z kremem kawowym i czekoladą

Eklerki z kremem kawowym i czekoladą

Upieczone i zimne eklerki przekroić wzdłuż i nadziać kremem. Tym razem Rurki lub ptysie i eklerki. czas przygotowania ok
0 Zapisać
Eklerki z kremem patissiere | Eclairs with patisserie cream

Eklerki z kremem patissiere | Eclairs with patisserie cream

pół szkl cukru | half glass of sugar. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA | HOW TO MAKE. Kiedy będzie sie gotowało wsyp mąkę i mieszaj żeby się nie przypaliło
0 Zapisać
Crème Patisserie czyli Pyszny Krem Waniliowy

Crème Patisserie czyli Pyszny Krem Waniliowy

Ptysie - Profiterolki, Wiatraczki z Ciasta Francuskiego, Rurki z Ciasta Francuskiego, Tartaletki z Ciasta Francuskiego, Eklerki
45 Zapisać
Eklerki

Eklerki

W sobotę miałam urodziny i tak się zastanawiałam jakie by tu ciacho przygotować dla najbliższych i wpadłam na eklerki
18 Zapisać
Eklerki

Eklerki

Eklerki nadziewać bezpośrednio przed podaniem. Na coś słodkiego zawsze jest dobra pora. Nie ważne czy jest to weekend, czy tak jak dzisiaj - tuż po nim, słodkie wypieki smakują zawsze tak samo dobrze
6 Zapisać
Klasyczne eklerki {Francja}

Klasyczne eklerki {Francja}

w rondlu/garnku zagotować mleko z ekstraktem waniliowym. Bardzo lubię ciasto parzone. Jest takie wdzięczne