Przepis na eklerki z kremem budyniowym

92 Zapisać
Eklerki z kremem budyniowym do karpatki

Eklerki z kremem budyniowym do karpatki

Witam wszystkich w Nowym Roku na słodko i zapraszam na eklerki z kremem budyniowym do karpatki. Gdy eklerki ostygną, kroimy je wzdłuż na pół i nadziewamy przygotowanym kremem
61 Zapisać
Eklerki z Delikatnym Kremem Budyniowym i Polewą Czekoladową

Eklerki z Delikatnym Kremem Budyniowym i Polewą Czekoladową

Eklerki to ciastka przygotowywane prawie identycznie jak Ptysie, czyli z parzonego ciasta. Różni je jedynie forma charakteryzująca się bardziej podłużnym kształtem
8 Zapisać
Eklerki z kremem budyniowym

Eklerki z kremem budyniowym

Eklerki z kremem budyniowym - lekkie, chrupiące z pysznym, aromatycznym kremem. Gotowe eklerki oprószamy cukrem pudrem
6 Zapisać
Eklerki z kremem budyniowym

Eklerki z kremem budyniowym

Eklerki to coś co lubię od dziecka. ) Nie szaleję za nimi jakoś specjalnie ale są smaczne. ) Dlatego moje eklerki na zdjęciu mają podejrzanie jasne nadzienie – nie starczyło mi składników ani czasu, zamiast kremu wrzuciłam w środek bitą śmietanę
3 Zapisać
Eklerki z kremem budyniowym

Eklerki z kremem budyniowym

Eklerki z kremem budyniowym i lukrem kawowym, najbardziej charakterystyczne i najsmaczniejsze. Eklerki wypełniamy kremem za pomocą szprycy lub rękawa z końcówką gwiazdką
7 Zapisać
Waniliowy krem budyniowy

Waniliowy krem budyniowy

Domowy budyn waniliowy, jest dobry jako slodka przekaska, moze posluzyc jako deser lub jako dodatek na przyklad do ptysiow czy eklerek
1 Zapisać
Eklerki z masą budyniową.

Eklerki z masą budyniową.

Nakładamy masę na eklerki i przykrywamy. szczypta soli. pół szklanki cukru. Dwie szklanki mleka gotujemy z cukrem, do trzeciej wsypujemy budyń, mąkę ziemniaczaną, gotujemy budyń
0 Zapisać
Eklery z budyniowym kremem

Eklery z budyniowym kremem

Eklery zajmują specjalne miejsce w moim sercu, pamiętam, jak za licealnych czasów każdy pracowity tydzień musiał być zwieńczony choć jednym, z wybranej danego dnia wrocławskiej cukierni
41 Zapisać
Eklerki z budyniem waniliowym

Eklerki z budyniem waniliowym

Klasyczne ciasto parzone, wypełnione domowym lub gotowym kremem budyniowym wg. * Eklerki można również przełożyć kremem czekoladowym, masą kajmakową lub masą śmietanową
29 Zapisać
Eklerki z polewą krówkową

Eklerki z polewą krówkową

    Ochotę na eklerki miałam już od pewnego czasu, uwielbiam to ciasto na wierzchu chrupiące w środku puste, wypełnione kremem lub śmietaną , ja tym razem postawiłam na krem budyniowy, w zasadzie to moja ulubiona wersja eklerów
21 Zapisać
eklerki z bitą śmietaną

eklerki z bitą śmietaną

Była już karpatka, były ptysie, przyszedł czas na eklery - podłużne ciastka przełożone kremem budyniowym lub śmietaną, oczywiście z polewą czekoladową
18 Zapisać
Eklerki

Eklerki

Eklerki nadziewać bezpośrednio przed podaniem. Na coś słodkiego zawsze jest dobra pora. Nie ważne czy jest to weekend, czy tak jak dzisiaj - tuż po nim, słodkie wypieki smakują zawsze tak samo dobrze
9 Zapisać
Najpyszniejsze Eklerki

Najpyszniejsze Eklerki

I z tak prostego ciasta możemy wykonać przepyszne eklerki z nadzieniem budyniowym, z bitą śmietaną i owocami lub z innymi kremami
4 Zapisać
EKLERKI Z CREME PATISSIERE – najlepsze!

EKLERKI Z CREME PATISSIERE – najlepsze!

PROFITEROLKI Z KREMEM CZEKOLADOWYM, NUTELLĄ I ORZECHAMICiasto czekoladowe z kremem krakersowym i solonym karmelem PROFITEROLKI Z KREMEM BANANOWYM I CZEKOLADĄKARPATKA Z KREMEM BUDYNIOWYMCHURROShiszpańskie słodkości z ciasta parzonegoZAKRĘCONE CHURROS – bezglutenowe
4 Zapisać
Krem budyniowo - maślany - Buttercream Custard

Krem budyniowo - maślany - Buttercream Custard

Krem budyniowo - maślany powstaje po przez ugotowanie domowego budyniu od postaw na bazie żółtek, ochłodzenie i dodanie go do utartego na puch masła
3 Zapisać
Eklerki dulce de leche

Eklerki dulce de leche

Ekler to podłużne ciastko z parzonego ciasta, po upieczeniu przekrojone na pół i wypełnione kremem lub bitą śmietaną
2 Zapisać
DOMOWE EKLERKI Z WANILIOWYM NADZIENIEM I MALINOWĄ POLEWĄ

DOMOWE EKLERKI Z WANILIOWYM NADZIENIEM I MALINOWĄ POLEWĄ

Nadziane budyniowym kremem z wanilią i oblane malinowym sosem są jak małe rubiny, odrobina kwaśnych owoców do dekoracji nadaje im przyjemny kwaskowy sznyt