Przepis na drożdżówka na oleju

Jak drożdżówkę zrobić i się nie narobić

Jak drożdżówkę zrobić i się nie narobić

Na wierzch owoce i kruszonkę. Ciasto 10 dkg drożdży1 cukier waniliowy1 szklanka cukru4 jajka3/4 szklanki oleju1 szklanka mleka4 1/2 szklanki mąki tortowejsólowoce (np. - pokruszone drożdże - cukier waniliowy - cukier - roztrzepane jajka - olej - mleko - mąkę przesianą przez sitoPrzykrywamy, zostawiamy na 2 godzinyKruszonka - rozpuścić masło, połączyć z mąką i cukremzagnieść i do lodówkiWracamy do ciasta. po 2 godzinach w garnku ciasto mieszamy na jednolitą masę i na blaszkę. Wstawiamy do nagrzanego pieca (200 st. 3/4 szklanki oleju
18 0