Przepis na dorsz na wigilie

Dorsz z sosem grzybowym i KONKURS

Dorsz z sosem grzybowym i KONKURS

) Od tamtego czasu nic się nie zmieniło, ja dalej nie jestem fanką karpia, a na Wigilijnym stole preferuję dorsza, morszczuka lub łososia
Moja wigilia 2014

Moja wigilia 2014

W dzisiejszym poście przedstawię Wam moje potrawy wigilijne na tegorocznej kolacji. Może kogoś zainspirują na przyszły rok
Dorsz w migdałach

Dorsz w migdałach

Właściwie kto mi zabroni, lubię to a jak każdy kucharz-artysta zdarza mi się mieć fanaberie. a więc taką jaką jadało się za czasów powojennych, a mianowicie jesiotra, szczupaka, śledzia, makrelę czy dorsza było bardzo trudno
Dorsz pieczony z papryką i ziołami

Dorsz pieczony z papryką i ziołami

Delikatne mięso dorsza ma neutralny smak, dlatego można go przyrządzać na wiele sposobów. Ta prosta potrawa z dodatkiem ostrej papryczki, czosnku i ziół, na pewno warta jest wypróbowania
Wigilia - moje propozycje

Wigilia - moje propozycje

Dorsz zapiekany w natce pietruszki. A oto kilka moich propozycji na wigilijny stół jakie przez lata udało mi się zebrać
Dorsz Bałtycki. Gdy Żal Karpia

Dorsz Bałtycki. Gdy Żal Karpia

Dorsz jest gotowy do podania na stół. Mam na myśli koszmar zatłoczonych ponad granice miłosierdzia sklepowych basenów, gdzie tlenu karp ma dla siebie tylko tyle, ile potrzeba by się nie udusić
Dorsz po brazylijsku

Dorsz po brazylijsku

Na wigilijnym stole nie zawsze musi pojawić się karp. Jaką odmianą może być przecież dorsz. drobiowa lub rybna
Moja Wigilia

Moja Wigilia

Polecam również pstrąga z migdałami lub pieczonego w całości, morszczuka w sosie chrzanowym, mintaja w sosie słodko-kwaśnym, dorsza w migdałach, łososia z ziołami pieczonego w folii czy pulpeciki z dorsza i łososia
Zupa rybna z dorsza na mleku

Zupa rybna z dorsza na mleku

W oryginalnym przepisie zupa rybna z dorsza była przygotowana na Wigilię, ale przyznam, że pasuje nie tylko na tą okazję
Ryba po grecku

Ryba po grecku

W dzisiejszym dorszu nie znaleźliśmy ani jednej ości, choć oczywiście trafiają się też i ościste. Dziś użyłam do przygotowania tego dania filetów z dorsza - ulubionej ryby mojego męża