Przepis na domek z twarogu i herbatników

Serowy domek

Serowy domek

) w moim domu gości często. POLEWA CZEKOLADOWA. Ułożyć koleją warstwę herbatników. I choć może wydawać się trudny w wykonaniu, to wcale taki nie jest
16 0
Domek Baby Jagi. Sernik bez pieczenia

Domek Baby Jagi. Sernik bez pieczenia

Przykrywamy je drugą warstwą herbatników i nakładamy kakaową masę serową. Pierwszy wpis już gotowy, okazuje się, że nazw na ten deser jest wiele, gdyż po wstawieniu zdjęcia na FB-ku okazało się, że znany jest jako Domek Baby Jagi, Chatka Baby Jagi, miasteczkowy domek, sernik bez pieczenia, Chatka Puchatka, Domek Babuni, oraz zdecydowanie mniej wdzięczną nazwę, bo „psia buda”
11 0
Chatka Puchatka

Chatka Puchatka

Przy pomocy folii złożyć wewnętrzne rzędy ciastek ku środkowi tak, aby powstał domek. Masę z dodatkiem kakao rozsmarowujemy na herbatnikach i na nich układamy drugą warstwę herbatników
3 0
Chatka Puchatka

Chatka Puchatka

– na jasną masę ułóż następną warstwę herbatników, a na te herbatniki na środkowy pasek nałóż ciemną masę, boczne herbatniki przyklej na ciemną masę, formując domek
0 0
Chatka Puchatka

Chatka Puchatka

– na jasną masę ułóż następną warstwę herbatników, a na te herbatniki na środkowy pasek nałóż ciemną masę, boczne herbatniki przyklej na ciemną masę, formując domek
0 0
sernik domek

sernik domek

Smarujemy je częścią kakaową ( najlepiej nakładać porcjami na każde ciastko i rozsmarowywać delikatnie nożem) i przykrywamy kolejną warstwą herbatników
43 0
Chatka Baby Jagi

Chatka Baby Jagi

Następnie ciasto należy złożyć w domek, podnosząc lewy i prawy rząd herbatników, zamykając je w trójkąt (moja matematyczna natura podpowiada, że warto byłoby dodać, aby trójkąt był równoramienny
5 0
Chatka Baby Jagi

Chatka Baby Jagi

Sposób przygotowania. aromat pomarańczowy. Składniki. Twaróg zmielić przez maszynkę,. polewa czekoladowa. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę dodać żółtka, ucierać , powoli dodawać ser
4 0

Sernik domek

Boczne ciastka podnieść do góry i złożyć, tworząc domek. Twaróg zmielić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodać żółtka
1 0