Przepis na dlaczego sernik pęka po upieczeniu po upieczeniu

Klasyczny sernik tradycyjny

Klasyczny sernik tradycyjny

Ciasto piekłam w blaszce o wymiarach, dosyć je zapowietrzyłam miksując przez co na początku znacznie wyrosło, a w dodatku popękało, a potem spektakularnie opadło, ale i tak pozostało wysokie (zdjęcia sernika ze środka blachy, boki były znacznie wyższe)
301 0
Sernik dyniowy

Sernik dyniowy

-) Sernik wychodzi równy jak stół, nie pęka, ma wyjątkowo delikatną konsystencję i wcale nie trzeba go piec w kąpieli wodnej by uzyskać taki właśnie efekt
21 0
Sernik tradycyjny

Sernik tradycyjny

Sernik lubi pękać na górze, można go więc udekorować polewą czekoladową, aby to przykryć. ) Na poprawę humoru proponuję sernik tradycyjny, wg przepisu autorki, znanego pewnie wszystkim piekącym, bloga Moje Wypieki
9 0
Sernik piernikowy

Sernik piernikowy

- poniżej półki, na której będzie pieczony sernik, ustawić szerokie naczynie z wodą, sernik będzie pieczony z parą wodną, która zmniejsza ryzyko jego pękania (można pominąć, jeśli macie wypróbowaną dla serników temperaturę w swoim piekarniku)
5 0