Przepis na dlaczego beza opada w piekarniku

Beza 'pavlova' z malinami

Beza 'pavlova' z malinami

Z rozłożonymi skrzydłami opada w dół, zahaczając o talerze dwóch dziewczyn, które siedziały przy oknie, a teraz przestraszone odsunęły się na bok i patrzyły to na gołębia, to na kelnerów
60 0
Beza. Wszystko co najważniejsze

Beza. Wszystko co najważniejsze

Dlaczego, dowiecie się za moment. Do ubijania najlepsza jest miska metalowa lub szklana – w plastikowej wielokrotnie zdarzały mi się mimo umycia plamki tłuszczu – beza może opadać i zjeżdżać ze ścianek
2 0
kto nie ryzykuje ten nie je bezy

kto nie ryzykuje ten nie je bezy

Po tym czasie piekarnik wyłączyłam i po chwili uchyliłam – ale chyba za wcześnie, bo z jednej strony beza zaczęła lekko opadać (nadrobiłam to potem śmietaną)
0 0
Sernik z rosą

Sernik z rosą

Beza. Na samym końcu dodaję twaróg i miksuje na najniższych obrotach tylko chwilę by składniki się połączyły, a masa nie napowietrzyła, bo wówczas sernik rośnie i opada
22 0