Przepis na deska mięs

Sos porzeczkowy na ostro (do serów i mięs)

Sos porzeczkowy na ostro (do serów i mięs)

Dzień dobry. Sezon na przetwory w pełni. Co chwilę wszyscy zamykamy coś w słoikach, prawda. W tym roku nieco przystopowałam ze słodkimi przetworami, ponieważ miałam ich spory zapas z poprzedniego (oczywiście konfiturę truskawkową musiałam zrobić i z płatków róży, bo wcześniejszy zapas już wykorzystałam i mam w planach powidła śliwkowe), ale za to zajęłam się wytrawnymi
13 0
Wątróbka drobiowa z cebulką

Wątróbka drobiowa z cebulką

Wątróbkę należy przeciąć (czarna linia), by łatwiej było pozbyć się rzęchów (żółte strzałki)Rzęchy mają to do siebie, że z reguły zawsze są mocniejszej "konstrukcji" niż mięso (dotyczy to zarówno wątróbki, piersi kurczaka czy innych mięs)
81 0
DĹźem z mirabelek

DĹźem z mirabelek

Moim zdaniem dżem z mirabelek smakuje nie tylko do słodkich potraw typu naleśniki, bułeczki, placki ale jest też znakomitym dodatkiem do mięs czy serów (zobacz wpis Deska serów - Jak ją przygotować)
9 0
Żeberka ‘dry rub’, długo pieczone w niskiej temperaturze

Żeberka ‘dry rub’, długo pieczone w niskiej temperaturze

Przy okazji któregoś z przepisów napisałam, że uczyłam się gotowania zaczynając właśnie od mięs. Niezależnie od tego, czy Wy jesteście na początku swojej kulinarnej przygody, czy jesteście już zaprawieni w bojach – warto spróbować tej techniki marynowania i pieczenia mięsa, która szczególnie dobrze sprawdza się przy przygotowywaniu żeberek
7 0
Śliwki w occie

Śliwki w occie

Domowe marynowane śliwki możemy dodawać do sałatek jarzynowych i śledziowych, pasztetów, serwować do pieczonych zimnych mięs czy deski serów
5 0