Przepis na desery angielskie

Lemon Curd

Lemon Curd

Lemon curd to angielskie masło cytrynowe. (na ok. 2 słoiki po 250 g). 4 cytryny (skórka + sok),. 100 g masła pokrojonego w kostkę,
20 0
Dynia w occie

Dynia w occie

do garnka wlać wodę, ocet, dodać cukier, sól oraz goździki i ziele angielskie. Przepyszna dynia, która jest doskonałym dodatkiem do mięs, kanapek, sałatek czy deserów
45 0
PASZTECIKI Z MIĘSEM I CZARNYM SEZAMEM /Bezglutenowe i Tradycyjne.

PASZTECIKI Z MIĘSEM I CZARNYM SEZAMEM /Bezglutenowe i Tradycyjne.

- ziele angielskie, 4. 1-1,5 kg udźca z indyka gotujemy jak rosół, dodajemy warzywa, liść laurowy, zielę angielskie, pieprz ziarnisty kolorowy, domową przyprawę warzywną i gotujemy do miękkości na wolnym ogniu. ) 1-1,5 kg udźca z indyka gotujemy jak rosół, dodajemy warzywa, liść laurowy, zielę angielskie, pieprz ziarnisty kolorowy, domową przyprawę warzywną i gotujemy do miękkości na wolnym ogniu
19 0
Domowy pasztet z borowikami

Domowy pasztet z borowikami

liście laurowe, ziele angielskie i czarny pieprz. 2 foremki Składniki (na 2 foremki) 1 kg wieprzowiny (łopatki, karkówki lub szynki) ½ kg wędzonego boczku 4 cebule 200 g mrożonych borowików 4 jajka ½ łyżeczki gałki muszkatołowej 2 liście laurowe 8 ziarenek ziela angielskiego 10 ziaren czarnego pieprzu masło do wysmarowania formy łuskane ziarnka słonecznika do posypania Przygotowanie W małym rondelku z niewielką ilością wody gotować przez 5 minut przyprawy. 8 ziarenek ziela angielskiego
18 0
Węgierski gulasz wg Aleex

Węgierski gulasz wg Aleex

• 4 ziela angielskie. 4 ziela angielskie. Podmuch ciepłego powietrza wpadający przez uchylone okno. Przeciskające się przez przędzę firanek promienie słońca, ogrzewają zaspany policzek
9 0
Tarta jabłkowa z owsianą kruszonką

Tarta jabłkowa z owsianą kruszonką

2 kg jabłek (najlepiej słodkich i soczystych), 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1 ziele angielskie (roztarte w moździerzu), 80g cukru, skórka starta z 1 cytryny, sok z połowy cytryny, 2 łyżki mąki pszennej. 2 kg jabłek (najlepiej słodkich i soczystych), 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1 ziele angielskie (roztarte w moździerzu), 80g cukru, skórka starta z 1 cytryny, sok z połowy cytryny,
7 0