Przepis na dekoracja tatara

Tatar z tuńczyka

Tatar z tuńczyka

Mieliście okazję spróbować tatara z tuńczyka. Miałam okazję skosztować odrobiny tatara z tuńczyka w towarzystwie cytrusów
Tatar z łososia

Tatar z łososia

koperek do dekoracji (można też dodać odrobine do tatara ale nie za dużo). koperek do dekoracji (można też dodać odrobine do tatara ale nie za dużo)
Tatar z łososia, z mango, na awokado

Tatar z łososia, z mango, na awokado

Gotowany, pieczony, smażony, surowy, wędzony na ciepło i na zimno, na kolację, przystawkę… i nie tylko – ta ryba stwarza w kuchni ogromne pole do popisu
Tatar z sarny

Tatar z sarny

Po doprawieniu naszego tatara odkładamy do lodówki. Tatara układamy na wyciętym pieczywie słonecznikowym  razem z dekoracją i innymi dodatkami
TATAR    ZE    ŚLEDZIA

TATAR ZE ŚLEDZIA

Do tatara dodajemy przyprawy, olej i sok z cytryny. Na talerzu układamy plaster jabłka, na to porcję tatara ( trzeba użyć pierścienia dekoracyjnego ) i dekorujemy jajkiem, koperkiem i jabłkiem
Tatar z wędzonego łososia

Tatar z wędzonego łososia

Wartość energetyczna całej masy na tatara – 565kcal Wartość energetyczna 1 porcji – 188kcal . Składniki
Tatar z łososia

Tatar z łososia

Jest to bardzo bezpieczna propozycja tatara, gdyż używamy do jego wykonania łososia wędzonego (ja użyłam w plastrach)
Tatar – danie dla prawdziwych mężczyzn

Tatar – danie dla prawdziwych mężczyzn

Mięso na tatara spożywane jest na surowo, dlatego ważne jest, aby było przede wszystkim świeże. Dobrze radzę, wybijcie też sobie z głowy używanie gotowych mieszanek dostępnych na rynku pod nazwą “przyprawa do tatara”, jak radzą komercyjne damy polskiego food bussinesu
Tatar po szwedzku

Tatar po szwedzku

Do tatara użyłam wołowej polędwicy, którą najpierw natarłam przyprawami, zrumieniłam na rozgrzanym tłuszczu, a następnie schłodziłam
Tatar z purpurowego śledzia

Tatar z purpurowego śledzia

Na talerzu układamy liście buraka, wykładamy porcję tatara, sadzone przepiórcze jajo i dekorujemy. Kocham śledzie
Tatar z łososia wędzonego

Tatar z łososia wędzonego

Składniki. – 200g łososia wędzonego. – ogórek konserwowy. – szalotka. – kilka marynowanych grzybków. -2 kwaśne duże jabłka
Tatar z łososia i szparagów

Tatar z łososia i szparagów

Wystarczy dobra marynata, kilka dodatków a staną się idealnym elementem tatara z łososia. Okazuje się że szparagi można całkiem spokojnie jeść na surowo, wiedzieliście
Wiosenny jajeczny tatar

Wiosenny jajeczny tatar

Kwieciem rozpoczynam od przepisu na jajeczny tatar. Niezwykły, domowy i aromatyczny, z cebulką oraz ogórkiem kiszonym, wzbogacony smakiem suszonych pomidorów
PIRACKIE OKO czyli TATAR Z ŁOSOSIA

PIRACKIE OKO czyli TATAR Z ŁOSOSIA

Ponieważ uwielbiam ryby pod wszelką postacią chciałam dzisiaj zaproponować tatara z łososia. Lubię tatara w wersji tradycyjnej, ale ten, jak dla mnie, bije go na głowę