Przepis na dekoracja tatara

6 Zapisać
Tatar z wędzonego łososia

Tatar z wędzonego łososia

Wartość energetyczna całej masy na tatara – 565kcal Wartość energetyczna 1 porcji – 188kcal . Składniki
5 Zapisać
Tatar z łososia, z mango, na awokado

Tatar z łososia, z mango, na awokado

Gotowany, pieczony, smażony, surowy, wędzony na ciepło i na zimno, na kolację, przystawkę… i nie tylko – ta ryba stwarza w kuchni ogromne pole do popisu
5 Zapisać
Tatar z sarny

Tatar z sarny

Po doprawieniu naszego tatara odkładamy do lodówki. Tatara układamy na wyciętym pieczywie słonecznikowym  razem z dekoracją i innymi dodatkami
2 Zapisać
Tatar z tuńczyka z awokado (Tartare di tonno e avocado)

Tatar z tuńczyka z awokado (Tartare di tonno e avocado)

) skomplikowanego tatara. Ostatnio parę razy udało mi się kupić świeżutkie steki z tuńczyka (czyli przy mnie wycięte z 40-kilogramowej ryby
1 Zapisać
Tatar z łososia

Tatar z łososia

koperek do dekoracji (można też dodać odrobine do tatara ale nie za dużo). Do tatara użyłam 1/4 porcji, czyli około 100 gram ryby
1 Zapisać
Tatar ze śledzia podawany w jabłku

Tatar ze śledzia podawany w jabłku

Macie ochotę na śledzika. Może tym razem podacie go w takiej formie. -). 1 duże jabłko. 2 filety śledziowe matjas
0 Zapisać
TATAR    ZE    ŚLEDZIA

TATAR ZE ŚLEDZIA

Do tatara dodajemy przyprawy, olej i sok z cytryny. Na talerzu układamy plaster jabłka, na to porcję tatara ( trzeba użyć pierścienia dekoracyjnego ) i dekorujemy jajkiem, koperkiem i jabłkiem
0 Zapisać
Tatar z łososia

Tatar z łososia

Jest to bardzo bezpieczna propozycja tatara, gdyż używamy do jego wykonania łososia wędzonego (ja użyłam w plastrach)
0 Zapisać
Tatar śledziowy na ciemnym chlebie

Tatar śledziowy na ciemnym chlebie

Na takie trójkąciki nakładamy po łyżeczce tatara. Pracowity weekend właśnie minął. Było sporo gości i jeszcze więcej zmywania
0 Zapisać
Tatar po szwedzku

Tatar po szwedzku

Do tatara użyłam wołowej polędwicy, którą najpierw natarłam przyprawami, zrumieniłam na rozgrzanym tłuszczu, a następnie schłodziłam
0 Zapisać
Tatar z purpurowego śledzia

Tatar z purpurowego śledzia

Na talerzu układamy liście buraka, wykładamy porcję tatara, sadzone przepiórcze jajo i dekorujemy. Kocham śledzie
0 Zapisać
Tatar z łososia wędzonego

Tatar z łososia wędzonego

Składniki. – 200g łososia wędzonego. – ogórek konserwowy. – szalotka. – kilka marynowanych grzybków. -2 kwaśne duże jabłka
0 Zapisać
Tatar z łososia i szparagów

Tatar z łososia i szparagów

Wystarczy dobra marynata, kilka dodatków a staną się idealnym elementem tatara z łososia. Okazuje się że szparagi można całkiem spokojnie jeść na surowo, wiedzieliście
0 Zapisać
Tatar z tuńczyka

Tatar z tuńczyka

Mieliście okazję spróbować tatara z tuńczyka. Miałam okazję skosztować odrobiny tatara z tuńczyka w towarzystwie cytrusów
0 Zapisać
Tatar – danie dla prawdziwych mężczyzn

Tatar – danie dla prawdziwych mężczyzn

Mięso na tatara spożywane jest na surowo, dlatego ważne jest, aby było przede wszystkim świeże. Dobrze radzę, wybijcie też sobie z głowy używanie gotowych mieszanek dostępnych na rynku pod nazwą “przyprawa do tatara”, jak radzą komercyjne damy polskiego food bussinesu
0 Zapisać
Tatar z łososia z foie gras i galaretką z białego wina

Tatar z łososia z foie gras i galaretką z białego wina

Na talerze wykładamy po 3 galaretki, na nie kładziemy po około łyżce tatara. Kolejna dość skomplikowana, jednak warta zachodu potrawa
8 Zapisać
Wiosenny jajeczny tatar

Wiosenny jajeczny tatar

Kwieciem rozpoczynam od przepisu na jajeczny tatar. Niezwykły, domowy i aromatyczny, z cebulką oraz ogórkiem kiszonym, wzbogacony smakiem suszonych pomidorów
2 Zapisać
PIRACKIE OKO czyli TATAR Z ŁOSOSIA

PIRACKIE OKO czyli TATAR Z ŁOSOSIA

Ponieważ uwielbiam ryby pod wszelką postacią chciałam dzisiaj zaproponować tatara z łososia. Lubię tatara w wersji tradycyjnej, ale ten, jak dla mnie, bije go na głowę