Przepis na dania z sarniny przepisy

4 Zapisać
Atelier Amaro

Atelier Amaro

No jest ich całkiem sporo, bo właściwie codziennie jest okazja żeby przyrządzić i spałaszować coś pysznego, ale nie taką zwykłą przyjemność mam na myśli
0 Zapisać
MAŁOPOLSKA JESIEŃ ENOLOGICZNA 2015 - PODSUMOWANIE

MAŁOPOLSKA JESIEŃ ENOLOGICZNA 2015 - PODSUMOWANIE

Prezentowane wina pięknie korespondowały z kolejnymi daniami. To całkiem nowe wydarzenie kulturalne w naszym regionie, wielkie święto wina i winiarstwa oraz szansa do promocji i prezentacji nie tylko charakteru i stylu małopolskich win, ale również lokalnej kuchni i najlepszych kulinarnych produktów regionu (zaznaczmy w tym miejscu, że szansa doskonale wykorzystana przez organizatorów wydarzenia)
0 Zapisać
"Historia polskiego smaku", czyli co lubiła jeść Królowa Bona

"Historia polskiego smaku", czyli co lubiła jeść Królowa Bona

  Czerniecki z prawdziwie staropolskim uwielbieniem dla ostrych, kwaśnych i słodkich smaków każe lać sok z limonki, sypać rodzynki, migdały, a także pieprz i cynamon do wołowiny, do sarniny, do jeleniny, z pistacjami gotuje kapłona, cielęcinę dusi z daktylami lub poziomkami, gołębie z karczochami… „ W niezwykle realistyczny sposób opisane są bary i dania przez nie serwowane z czasów powojennych
Więcej przepisów na %s strony