Przepis na dania z karczku

Karczek pod pierzynką

Karczek pod pierzynką

Całość przełożyć na plastry karczku. Wiem, jest to mało dietetyczne za to mocno kaloryczne, ale niestety pyszne mięsko
Karczek pieczony z warzywami i jabłkami

Karczek pieczony z warzywami i jabłkami

Uwielbiam takie dania jednogarnkowe, które wzajemnie przenikają się smakami i aromatem przypraw. Zapraszam na pyszny karczek, który podałam w towarzystwie pieczonych warzyw na Noworoczny obiad
Karczek po Farmersku

Karczek po Farmersku

Rewelacyjna karkówka w sosie z cebulą i papryką. Smak z nutą słodko-kwaśno-pikantną. Główną rolę tu oczywiście odgrywają sosy z firmy Folwark - które są w tej potrawie obowiązkowe
Faszerowany karczek pieczony

Faszerowany karczek pieczony

Bardzo aromatyczny kawał mięsa, nafaszerowany jajkiem, pieczarkami, papryką i ogórkiem. Świetnie sprawdzi się jako danie główne na niedzielnym obiedzie, jak i na zimno, jako dodatek do kanapki
Karczek w kapuście

Karczek w kapuście

Jak już pewnie zauważyliście bardzo lubię gotować dania, które nadają się na obiad na dwa dni. -jarzynka, maggi lub przyprawa do karczku,
Karczek po amerykańsku

Karczek po amerykańsku

Do dania możemy użyć nie tylko karczku, sprawdzą się także żeberka. Przepis na to mięsko znalazłam już bardzo dawno na jakimś blogu
Wystrojony karczek w kapuście przykryty ananasem

Wystrojony karczek w kapuście przykryty ananasem

Od kilku dni, codziennie ktoś mówił mi o karczku w kiszonej kapuście z ananasem. Macie czasem takie dni, kiedy jedna informacja krąży po waszej głowie nieustająco i nawet gdy zaczyna cichnąć od razu pojawia się inne źródło, które przypomina o jej istnieniu
Karczek duszony w sosie własnym

Karczek duszony w sosie własnym

Karczek duszony to bardzo proste danie obiadowe, które można przygotować dzień wcześniej. Polecam na różnego rodzaju imprezy okolicznościowe
Karczek pieczony w winie

Karczek pieczony w winie

U mnie zazwyczaj w pierwszy dzień jada się tak przyrządzony karczek jako pieczeń do drugiego dania. A na drugi dzień, w zależności od ilości upieczonej karkówki - powtórka, czyli plastry karczku odgrzewane w sosie jako drugie danie, no a także jako wędlina do kanapek