Przepis na dania z jednego garnka

Dania z Jednego Garnka

Dania z Jednego Garnka

Lubimy je też jeść, gdyż pożywne zupy, smaczne zapiekanki, szybkie daniaz worka” i wszelkie potrawy typu miszmasz są wyjątkowo smaczne
Pulpety z ryżem z jednego garnka

Pulpety z ryżem z jednego garnka

Zapraszam na przepyszny obiad. w kilka minut bez brudzenia niezbędnych naczyń. Przygotowanie. W garnku rozgrzej niewielką ilość i zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę
DUSZONKA „GARNEK”

DUSZONKA „GARNEK”

Można spotkać odmianę czenaki z zapieczonym na górze chlebem zamiast pokrywki - taki sposób podania jest szczególnie popularny w Rosji, gdzie chleb jest nieodłącznym elementem posiłku
Gołąbkowy garnek.

Gołąbkowy garnek.

Ale kiedy najdzie nas ochota na coś podobnego, to możemy najzwyczajniej w świecie wrzucić składniki do jednego garnka i ugotować pyszny gęsty pożywny ragout (czy jak ktoś woli może nazwać to danie leczem)
Test parowaru MPM DZG-40A + danie z parowaru

Test parowaru MPM DZG-40A + danie z parowaru

Po włożeniu jednego pojemnika w drugi z łatwością mieści się do kuchennej szafki, gdzie będziemy mieć go zawsze pod ręką jeśli najdzie nas ochota na danie z parowaru
Boeuf Strogonow

Boeuf Strogonow

Historia Strogonowa ( a właściwie Stroganowa ) zaczyna się od jednego z najsłynniejszych kucharzy Marie Antoine Careme
Schab zapiekany z warzywami

Schab zapiekany z warzywami

Lubicie takie jednogarnkowe dania. Wszystko razem do jednego naczynia i do piekarnika siup. Za oknem była dzisiaj piękna pogoda, świeciło słoneczko i szkoda czasu na siedzenie przy garnkach
Tradycyjny bigos z przepisu mojego taty

Tradycyjny bigos z przepisu mojego taty

na takie dania przychodzi ochota. Powtarzamy to jeszcze jednego dnia i bigos jest gotowy. Śledzik, kapuśniak, rozgrzewające, pikantne zupy, kapuśniak i bigos…
na szybko... zapiekanka ziemniaczana....

na szybko... zapiekanka ziemniaczana....

Lubię takie dania, mało inwencji, chwila pracy. Cebulę pokroić w piórka (w moim przypadku dwie, bardzo lubię duszoną cebulę w tego rodzaju zapiekankach) oraz czosnek w ilości jednego, dwóch ząbków posiekać i zeszklić na trzech łyżkach oliwy