Przepis na dania włoskie

Bazyliowe Włoskie Kopytka "Gniocchi" w pomidorach

Bazyliowe Włoskie Kopytka "Gniocchi" w pomidorach

Wykorzystamy tutaj przepis podstawowy na włoskie kopytka już mamy ziemniaki odparowane, zmielone lub przeciśnięte przez praskę, ostudzone,dodaliśmy kolejno żółtka, ser parmezan, gałkę muszkatułową i masło oraz wymieszaliśmywszystko razem(BEZ MĄKI), Odkładamy troszkę ciasta do blendera lub miksera
6 0
Włoskie pulpeciki z makaronem z cukinii

Włoskie pulpeciki z makaronem z cukinii

Składniki. mielona wołowina (250 g), 1 cebula drobno posiekana, czosnek (1 ząbek przeciśnięty przez praskę), 2 średnie cukinie, pomidory krojone (1 puszka), świeża bazylia, zioła prowansalskie (1 łyżeczka), sól himalajska, pieprz czarny, oliwa z oliwek (2 łyżeczki)
4 0
Pierogi włoskie

Pierogi włoskie

Takim odkryciem dla Nas w zeszłym roku były pierogi włoskie, prezentowane przez jedną z restauracji. PS zgłaszam do akcji Włoskie smaki, nie wiem czy jest to typowe danie włoskie, ale na pewno Włochami pachnie
2 0