Przepis na czy można zamrozić smalec domowy

2 Zapisać

Kiełbasa drobiowa o smaku curry

Na podstawie przepisu z książki "Domowy wyrób kiełbas" Susan Mahnke Peery i Charles G. 500 g filet z piersi indyka lub mieszane jasne i ciemne mięso (można ze skórą)500 g udo z kurczaka bez kości ( można ze skórą)2 łyżeczki soli kuchennej1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego1 łyżeczka mielonej kolendry1 łyżeczka mielonego imbiru1 łyżeczka mielonej kurkumy1/2 łyżeczki mielonego kardamonu1/2 łyżeczki ostrej musztardy1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu2 łyżki jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietanyPrzygotowaniePrzygotować jelita* Przygotować farsz mięsny. Ułożyć na tacy, przykryć i wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny, aby smaki się połączyły. Zużyć w ciągu 2 - 3 dni lub zamrozić na okres nie dłuższy niż 2 miesiące. C - należy liczyć 20 minut na każde 2,5 cm średnicy
Więcej przepisów na %s strony