Przepis na czy ciasto na pierogi można zrobić dzień wcześniej

Jak zrobić omlet

Jak zrobić omlet

Do ubitych jajek można dodawać przesmażone ulubione składniki – warzywa, przyprawy czy wędliny. Warto podważać omlet delikatnie zaczynając od ścianek patelni, kierując się ku jej środkowi
Pierogi z kapustą i kiełbasą

Pierogi z kapustą i kiełbasą

Weekend tak jakoś szybko mi minął, nawet nie wiem kiedy, co prawda spędziłam go dość pracowicie i nie miałam czasu na leniuchowanie, ale odpoczynek w kuchni działa na mnie jak pobyt w spa
PIEROGI RUSKIE

PIEROGI RUSKIE

Gdy widzimy, że nasze wałkowane ciasto, zaczyna nam się przyklejać do stolnicy lub walka - podsypujemy wtedy troszkę mąką
pierogi z mięsem z kaczki przygotowanej w sosie hoisin, czosnku i imbirze

pierogi z mięsem z kaczki przygotowanej w sosie hoisin, czosnku i imbirze

Dzień dobry w Nowym Roku. ) Jeśli chcecie zacząć te kolejne 12 miesięcy od czegoś wyjątkowego to mam dla Was doskonały przepis będący wypadkową kuchni polskiej i chińskiej. Plus jest taki, że jeśli coś Wam zostanie, możecie zamrozić i następnym razem zamrożone pierożki wrzucić prosto do garnka z gotującą się wodą i mieć przepyszny obiad w 10 minut
Pierogi z brokułem i serem

Pierogi z brokułem i serem

Wszystkie składniki razem łączymy i wyrabiamy dość elastyczne ciasto, choć raczej twarde. - szczypta soli
Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Gotowe pierogi układam na czystej ściereczce. Po czym kroję na mniejsze kawałki. Oczywiście każdy ma swój sprawdzony sposób
Pierogi wigilijne

Pierogi wigilijne

Do ryb, śledzi, kapusty z grzybami czy barszczu. Kiedy ciasto zwiększy swoja objętość, rozwałkuj je na cienki placek i wykrawaj kółeczka (tak jak na pierogi)
PIEROGI RUSKIE PIECZONE

PIEROGI RUSKIE PIECZONE

Pierożki można zrobić dzień wcześniej a potem odgrzać w piekarniku,czy na parze. Mąkę przesiać do miski,dodać luźne masło,roztrzepane żółtko i jajko ,sól i wyrośnięty rozczyn drożdżowy