Przepis na czerwona kapusta z czarnã„… porzeczka

17 Zapisać

Żyj zgodnie ze swoją grupą krwi - grupa A

navy, fasolka czerwona Przetwory zbożowe Granola, kiełki i zarodki pszenicy, otręby pszenne Chleb i bułki Bułki angielskie, chleb pełno pszenny, wieloziarnisty, z maki durum, pumpernikiel Ziarna i makarony, mąka i zboża Makaron ze szpinaku, biała mąka, mąka pełnopszenna warzywa Rabarbar, szczaw, bakłażan, biała kapusta, papryka, pieczarki, pomidory owoce Banany, mandarynki, mango, pomarańcze, plantan Soki i napoje Sok z papai, pomarańczy, pomidorowy przyprawy Cayenne, kapary, octy, pieprz biały, czarny, czerwony, żelatyna Inne dodatki Ketchup, majonez, sos Worcestershire, marynaty Herbatki ziołowe Kocimiętka, czerwona koniczyna używki Piwo, likiery, napoje gazowane, czarna herbata z i bez kofeiny Dodatki słodzące brak Podział ten jest bardziej rozległy
16 Zapisać

Żyj zgodnie ze swoją grupą krwi - grupa krwi AB

biała, graham, z kaszy mannej, pełno-pszenna, orkiszowa, durum warzywa Brukselka, botwina, cebule, chrzan, cukinia, dynia, dymka, imbir, grzyby enoki, shiitake, białe i czerwone ziemniaki, kalarepa, kapusta biała, czerwona, pekińska, kminek, kolendra, fenkuł, marchew, oliwki zielone i greckie, pędy bambusa, pieczarki, pomidory, por, rzepa, sałata, sałata rzymska, szalotka, szparagi, trybula ogrodowa, dyniowate owoce Borówki, brzoskwinie, gruszka, jabłko, jeżyna, malina, mandarynka, melon, morela, nektarynka, czarny bez, papaja, plan taty, porzeczka czarna i czerwona, rodzynki, śliwki, truskawki Soki i napoje Jabłkowy, śliwkowy, ananasowy, grejpfrutowy, morelowy, ogórkowy, woda z cytryną przyprawy Agar, bazylia, cynamon, cząber, estragon, gałka muszkatołowa, gorczyca, goździki, kardamon, , kimin, kolendra, koper, liść laurowy, majeranek, melisa, mięta pieprzowa, mięta, ocet
6 Zapisać

Cukrzyca

jarmuż, kapusta biała, czerwona, włoska, marchew, pietruszka-korzeń, por,. Porzeczka czerwona. mineralne, herbata czarna, zielona, czerwona, ziołowa, owocowa bez cukru,
2 Zapisać

Żelazna dieta

Rośliny o zielonych liściach (nać pietruszki, sałata, kapusta, brokuły, bazyliapokrzywa), algiPestki, nasiona, orzechy ( pestki dyni, słoneczniksezam, siemię lniane, nerkowce, pistacje, migdały, soczewica, kiełki, inne strączkowe – soja, ciecierzyca, fasola mung, fasola czerwona)Ziarna zbóż (duża ilość fitynianów i błonnika = słabo przyswajalne)Niewielkie ilości w owocach suszonych (morele, brzoskwinierodzynki, figi) oraz świeżych (maliny, czarna porzeczka, jagody, jeżyny, ciemne winogrona)Praktyczne wskazówki
1 Zapisać

Błonnik pokarmowy

żywność pełnoziarnista otręby z pszenicy, kukurydzy, jęczmienia orzechy skórka ziemniaków nasiona (dyni, słonecznika, sezamuwarzywa, takie jak kalafior, kapusta pekińska, szpinak, pomidory niektóre owoce w tym maliny, agrest, kiwi, awokado, bananyIstnieją rozbieżne opinie co do metod oznaczania zawartości błonnika rozpuszczalnego i nierozpuszczalnego w produktach spożywczych
0 Zapisać

Co to jest żywność funkcjonalna ?

rodzaj naturalnego przeciwutleniaczaźródła w diecieflawonytymianek, pietruszkaflawonolecebula, brokuł, kapusta włoska, jabłko, wiśnia, jagoda, herbata, czerwone winoflawanonypomarańcza, grejpfrut, cytryna, limonkaizoflawonynasiona roślin strączkowych, sojaantocyjanyaronia, ciemne winogrona, wiśnia, czarny bez, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, jeżynaantocyjanidynyjagoda, ciemne winogrona, czerwone winokatechinyherbata, jabłko, morela, wiśnia
Więcej przepisów na %s strony