Przepis na czernina z kaczki

Czernina

Czernina

Czernina to moja zupa z dzieciństwa - ulubiona zupa, do czasu, dopóki nie zorientowałam się z czego tak naprawdę się ją robi
4 0
Czernina, czarna polewka

Czernina, czarna polewka

Czernina, czarna polewka lub inaczej czarna zalewajka, to polska zupa ugotowana na bazie rosołu i krwi z kaczki z charakterystycznym słodko-kwaśnym posmakiem
0 0
Czernina

Czernina

W miseczce ucieramy mąkę z łyżka cukru, dodajemy odrobinę wody, ocet i stopniowo, ciągle mieszając, dolewamy krew z kaczki
0 0
Restauracja Ciżemka Toruń

Restauracja Ciżemka Toruń

w postaci kaczki czy czerniny. Mam nadzieję, że większość z Was jest ze mną na fanpagu (klik) i wie, że spędziłam ostatnio cudowny weekend w Toruniu za sprawą mojego Ukochanego, który mnie wyjazdem bardzo zaskoczył
0 0
“Kuchnia Pałucka” – recenzja

“Kuchnia Pałucka” – recenzja

Coraz bardziej interesujemy się tym, co się dawniej jadało. Nie chodzi już tylko o dworskie i mieszczańskie smaki, które inspirowały się kuchnią francuską i zostały wydane w książkach kucharskich, ale też o smaki chłopskie i regionalne
0 0
Gęsina na Świętego Marcina

Gęsina na Świętego Marcina

Gęsia wątróbka i klasyczna czernina to dania, którymi może się pochwalić niejedna restauracja. Polska to potęga w hodowli gęsi, jednakże na polskie stoły trafia jej bardzo mało ale coraz częściej zaczyna pojawiać się w sklepach
0 0