Przepis na czekolada z mleka w proszku

Biszkoptowa pisanka

Biszkoptowa pisanka

mleka. Połowę cukru pudru i cukier wanilinowy wsypać do żółtek i utrzeć na puszystą masę. Oddzielić żółtka od białek
Blok czekoladowy bez mleka w proszku

Blok czekoladowy bez mleka w proszku

Kilak razy próbowałam zrobić blok czekoladowy z mleka w proszku, ale jakoś mi nie wychodził. Wtedy wpadłam na pomysł, jak przygotować czekoladę z ulubionymi dodatkami w inny i zdecydowanie prostszy sposób
Blok czekoladowy bez mleka w proszku

Blok czekoladowy bez mleka w proszku

Gotuj na niewielkim ogniu, aż czekolada się rozpuści. Królowały wówczas wyroby czekoladopodobne, więc blok czekoladowy zrobiony z kakao, margaryny, cukru, mleka w proszku i wafli (w szczycie luksusu jeszcze  z bakalii) był prawdziwym rarytasem
Sernik z mlekiem w proszku

Sernik z mlekiem w proszku

zwykły sernik, bo z dodatkiem mleka w proszku, które nadaje mu mlecznego smaku. zimnego mleka, a następnie – jak napęczniejerozpuścić a potem ostudzić
"Domowa, gorąca czekolada w proszku"

"Domowa, gorąca czekolada w proszku"

Do czekoladowego proszku dodajemy posiekaną drobno czekoladę oraz cukier waniliowy i mieszamy. Przez drobne sitko przesiewamy mleko, kakao oraz cukier puder
Mazurek z mlekiem w proszku

Mazurek z mlekiem w proszku

Masę z mleka w proszku można wykonać nawet dzień wcześniej wtedy się bardzo ładnie zetnie i w konsystencji będzie przypominać gęsty krem
Wafle z mlekiem w proszku

Wafle z mlekiem w proszku

Wafle z mlekiem w proszku to przepyszny i bardzo prosty deser. Masa do wafli jest szybka w wykonaniu i właściwie można do niej dodać ulubione bakalie
Bombki z mleka w proszku.

Bombki z mleka w proszku.

Polecam bombki wykonane z mleka w proszku. Masło, cukier i olejek utrzeć na puszystą masę, powoli dodając mleko w proszku
Tort Wielkanocny

Tort Wielkanocny

Czekoladę z dodatkiem mleka rozpuścić na parze, przełożyć do papierowej tutki, wycisnąć zajączkom oczy i pyszczki
Tort Toffi

Tort Toffi

mleka (schłodzonego). Wymieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia, przesiać i dodawać stopniowo do ciasta, mieszając mikserem na najniższych obrotach