Przepis na cordon bleu z szynką i serem

Cordon bleu

Cordon bleu

Cordon bleu to już właściwie kulinarna klasyka, chociaż narodziło się ponoć nie tak dawno, bo gdzieś w połowie XX wieku w Szwajcarii
Cordon bleu

Cordon bleu

Cordon bleu, nazywany inaczej kotletem szwajcarskim to klasyka nad klasykami. Delikatne mięso przełożone plastrami szynki oraz sera
Cordon Bleu na wspomnienie lata

Cordon Bleu na wspomnienie lata

Cordon Bleu kojarzy mi się wbrew pozorom nie z Francją, a z. Hiszpanią, ponieważ było to najczęściej. Ale zacznę od początku
Cordon bleu (drobiowy)

Cordon bleu (drobiowy)

Przepyszna wersja piersi z kurczaka W sumie powinien mieć inny kształt, bardziej płaski, ale po zawinięciu w taką roladkę lepiej się wszystko trzymało i miałam większą gwarancję, że ser nie ucieknie podczas smażenia Mężowi bardzo posmakowało, mnie też, więc będzie częściej witał na naszym stole
Cordon bleu czyli kotlet szwajcarski

Cordon bleu czyli kotlet szwajcarski

Kotlet szwajcarski przypomina nieco dewolaja z serem, choć jest płaski jak tradycyjny kotlet, to jego wnętrze wypełnia ser i dodatkowo szynka, cały jest panierowany i smażony
Cordon bleu

Cordon bleu

Otóż, to kotlet nadziewany serem i szynką, panierowany oraz smażony. Czyli tradycyjny kotlet Szwajcarski
cordon bleu

cordon bleu

Wspaniały kotlet po prostu, możemy również przyrządzić go z cielęciny lub schabu. panierka. Polecam na przykład na niedzielny obiad
Kotlet szwajcarski (Cordon Bleu)

Kotlet szwajcarski (Cordon Bleu)

Cordon Bleu to nic innego jak złożony na pół plaster mięsa nadziewany szynką i żółtym serem. More from my sitePieczona szynka z sosem hoisin i glazurą miodowąZapiekanka gyrosGrillowane roladki z kurczaka z serem i boczkiemZapiekanka z młodych ziemniaków z szynką i śmietanąGulasz segedyński (Szegediner)Zawijane zrazy z karkówki z żurawiną
Schabowe nadziewane żółtym serem

Schabowe nadziewane żółtym serem

Te schabowe mają w sobie coś z Cordon Bleu( jednak zamiast cielęciny występuje schab, a szynkę pominęłam), dodatkowo zamiast klasycznej panierki postawiłam na pokruszone chipsy tortilla, które dodały kotletom chrupkości i nieco pikanterii
Kurczak zapiekany pod beszamelem

Kurczak zapiekany pod beszamelem

Cordon bleu to drobiowe roladki nadziane serem i szynką. Delikatne kawałki ziołowego kurczaka wspaniale komponują się z pysznym, kremowym sosem, słoną szynką i ciągnącym się serem - to naprawdę niezwykle proste i bardzo smaczne danie obiadowe