Przepis na co zrobić żeby mięso było miękkie

Jak zrobić dobry bigos?

Jak zrobić dobry bigos?

Jak się nieco poddusi dodaję wino. Mniej kwaśną, ale mimo wszystko w nadmiarze - przepłukać na sicie pod bieżącą wodą, ale z wyczuciem, żeby nie straciła do końca charakterystycznej kwasowości
Jak zrobić domowego hamburgera?

Jak zrobić domowego hamburgera?

W Warszawie pojawia się coraz więcej małych lokali, w których można zjeść dobrej jakości hamburgera z lokalnych składników, z wołowiny rasy angus, podanego z sosami przygotowanymi samodzielnie przez kucharza
Zróbmy zupę! - zupa gulaszowa

Zróbmy zupę! - zupa gulaszowa

) Na walkę Gołota-Saleta zażyczył sobie coś treściwego i pikantnego. Całość gotować na małym ogniu do momentu za mięso będzie miękkie
6. Mięso, bułka, warzywa, czyli burgery z kurczaka!

6. Mięso, bułka, warzywa, czyli burgery z kurczaka!

Dziś coś, co wielu z nas lubi najbardziej, czyli MIĘSO. (zdjęcia niestety dopiero przed samym zjedzeniem, wszystko było tak wciągające, że cieszę się, że zdążyłam zrobić kilka fotek przed ich pochłonięciem
Jak zrobić risotto idealne?

Jak zrobić risotto idealne?

Grunt żeby zrozumieć co to jest risotto i jaką konsystencję powinno mieć. Tak więc najlepiej gotować risotto robiąc coś jeszcze pomiędzy kolejnymi „mieszaniami”
Chaczapuri: zrób to jak Gruzin!

Chaczapuri: zrób to jak Gruzin!

Są przygotowywane z podobnego miękkiego ciasta jak to na chaczapuri (co prawda częściej drożdżowego i wypieka się je w specjalnych piecach), więc nic nie stoi na przeszkodzie, żebyście eksperymentowali z nadzieniem
Zrób sobie ramen! Ramen, zupa miłości.

Zrób sobie ramen! Ramen, zupa miłości.

Co na pewno chcę kupić, żebym mogła to wykorzystywać potem w kuchni do innych celów. historia ramenu jest bardzo, bardzo ciekawa, nie będę jej tutaj teraz rozwijać (w każdym razie jest to danie nie rdzennie japońskie, ale stworzone przez imigrantów chińskich), jeśli Was ciekawi, gorąco polecam Wam książkę Social History of Ramen
Jak zrobić smażone przegrzebki

Jak zrobić smażone przegrzebki

Ich przygotowanie wcale nie jest takie trudne jak się wydaje, wystarczy je dobrze podsmażyć na rozgrzanej patelni, a następnie przygotować delikatny sos – na tym co zostało na patelni